Skip to main content

Nå kan sykehjemmene ta imot besøk utendørs

Bråset bo og behandling i Røyken.
Foto: TRINE JØDAL

Denne uken åpner Asker kommune for besøk ved bo- og omsorgsinstitusjonene. Foreløpig kun utendørs.

Siden samfunnet stengte 12. mars har det ikke vært lov å besøke sine kjære som bor på sykehjem. Nå åpner samfunnet gradvis opp igjen og det gjelder også institusjonene. Det har kriseledelsen bestemt at skal gjelde fra inneværende uke.

– Det er vi veldig glade for. Vi har beboere i høyrisikogruppen, så det har vært helt riktig å stenge. Men nå er situasjonen en annen, vi har kontroll. Men vi har fortsatt restriksjoner og smitteforebygging, sier Jan Frisk, leder for heldøgnsomsorg i Asker sør.

Besøksverter

Besøkene vil foregå utendørs og til bestemte tider. Hver beboer kan ta imot besøk en gang i uken, men ikke flere enn to av gangen.

– Man melder fra at man vil komme på besøk, så får man tildelt en halv time. Det blir helst på ettermiddagen. Vi har satt ut bord, benker og stoler i riktig avstand, og vi har frivillige besøksverter som har fått nødvendig smittevernopplæring, forteller Frisk.

– Hvordan har det vært for beboerne disse ukene uten besøk?

– For noen har det nok vært hardt, men vi har hele tiden sørget for å ha aktiviteter og så sosialt som mulig, sier Frisk. Han venter de første besøkende på Bråset onsdag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.