Skip to main content

Nå kan du vaksinere deg på kjøpesenteret

Bærum kommune setter denne uken opp pop-up-vaksinesentre på kjøpesentre og bibliotek. Først ut er Østerås kjøpesenter.

Bærum kommune setter denne uken opp pop-up-vaksinesentre på kjøpesentre og bibliotek. Først ut er Østerås kjøpesenter.

FOTO: KARL BRAANAAS

Har du ikke vaksinert deg? Denne uken kan du gjøre det på et kjøpesenter. Først ut er Østerås.

Tre dager denne uken kan du få vaksinert deg uten at du har bestilt time på forhånd. Først ut er Østerås kjøpesenter. Neste dag setter Bærum kommunes vaksineteam opp utstyret på Rykkinn kjøpesenter, mens man avslutter uken på Bekkestua bibliotek.

Åpner permanent på Fornebu

Tilbudet er rettet mot alle som ikke har fått vaksinedose 1 eller 2. Det er det fremdeles en del av i Bærum, til tross for at kommunen er en de med høyest vaksinasjonsgrad i landet.

– Etter at vi la ned vaksinesenteret på Rud har vi hatt en del pågang fra innbyggere som ønsker å vaksinere seg, enten med dose 1,2 eller 3. Det permanente vaksinesenteret på Fornebu åpner ikke før neste uke, derfor tilbyr vi dette drop-in-tilbudet nå, sier Grete Syrdal, kommunalsjef helse og sosial i Bærum kommune.

Snart dose to for 16-17-åringene

Ifølge kommunalsjef Grete Syrdal var det mellom 50 og 100 som møtte opp på vaksinasjonssenteret på Rud da det var drop-in der.

– Hvem er dette tilbudet spesielt rettet mot nå?

– De som av forskjellige grunner ikke har fått vaksinedose 1 eller 2. Det kan for eksempel være gravide, dose 1 for unge 12–17 år, dose 1 og 2 for personer over 18 år som ikke har fått tatt dette tidligere i høst. Dessuten dose 3 for dem over 65 år med nedsatt immunforsvar eller som fikk dose 2 for mer enn seks måneder siden, svarer Syrdal.

Når det permanente vaksinesenteret åpner på Fornebu vil en av de første store jobbene bli å vaksinere 16-17-åringene med dose 2.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.