Skip to main content

Nå kan du booke koronatest på nett

Nå kan man bestille koronatest elektronisk i Asker kommune.

Nå kan man bestille koronatest elektronisk i Asker kommune. 

Foto: Joakim S. Enger

Onsdag åpnet Asker kommune for digital timebestilling av koronatest. En raskere og mer effektiv måte, ifølge kommunen. 

Denne uken har Asker kommune fått rekordmange henvendelser fra innbyggere som vil teste seg for covid-19. Gjennom hele helgen var det økt press på koronatelefonen. Bare mandag kom det inn 591 anrop, av disse ble i overkant av 50 prosent besvart.

Kommuneoverlege Meera Grepp orienterte formannskapet i Asker tirsdag morgen for å gi en status for koronasituasjonen i Asker.

Ny rekord

I Asker ble det ifølge kommuneoverlegen satt ny rekord mandag, da 346 personer ble testet for koronaviruset. Tirsdag ble det ny rekord.

– Tirsdag testet vi 353, og onsdag 327, sier kommuneoverlegen onsdag ettermiddag. 

– Det er et helt klart behov for å utvikle teknologien. Et eventuelt smitteutbrudd kan være bratt og uforutsigbart, sier hun.

I slutten av forrige uke ble en elev ved Landøya ungdomsskole testet positivt. Kommunen arbeider med å teste 157 nærkontakter av eleven, og ifølge Grepp er fremdeles ikke smittekilden funnet. 

Til høsten planla kommunene en øvelse hvor pandemi var scenarioet. Så kom virkeligheten. Kommuneoverlegene Meera Prakash Grepp (58) i Asker og Frantz Leonard Nilsen (66) i Bærum. Her i Bærum rådhus.
Til høsten planla kommunene en øvelse hvor pandemi var scenarioet. Så kom virkeligheten. Kommuneoverlegene Meera Prakash Grepp (58) i Asker og Frantz Leonard Nilsen (66) i Bærum. Her i Bærum rådhus.
Foto: Knut Bjerke

På plass

Den nye digitale løsningen skal sikre at alle innbyggere i Asker som har symptomer eller mistenker smitte, kan bestille time på en raskere og mer effektiv måte. For å bestille time digitalt, trenger man BankID eller BankID på mobil.

Onsdag bekrefter Asker kommune at den elektroniske timebestillingen er på plass.

Det har vært stor pågang på koronatelefonen i Asker de siste ukene og mer enn dobling av antall henvendelser fra innbyggere som lurer på om de bør teste seg, ifølge kommunedirektør Lars Bjerke.

– Kommunen har derfor jobbet på spreng med å få på plass en god og brukervennlig digital løsning som våre innbyggere kan bruke når de ønsker å bestille time, sier Bjerke, og understreker at det fortsatt vil ligge et fokus på å ha god kapasitet på koronatelefonen. 

Asker kommune oppfordrer alle som har mulighet, til å bestille time til testing digitalt. 

– Viktig

Kommunen håper at den nye digitale timebestillingen vil gi innbyggerne i Asker en enklere og mer effektiv måte å få time til koronatesting på, og samtidig avlaste koronatelefonen. 

Ordføreren i Asker kommune, Lene Conradi, mener dette er en viktig løsning. 

– Det er gledelig at vi kan lansere den allerede nå. Smittespredningen i samfunnet er økende, og det er viktig for kommunen å sikre god kapasitet, slik at alle innbyggere som mistenker covid-19 kan teste seg raskt, ta riktige forholdsregler og på den måten redusere smittespredningen, sier Conradi.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.