Skip to main content

Mutert virus avdekket på Valler

Alle tredjeklassinger og familiene deres må tilbringe vinterferien i karantene ved Valler videregående skole.

Alle tredjeklassinger og familiene deres må tilbringe vinterferien i karantene ved Valler videregående skole.

FOTO: KARL BRAANAAS

Hele tredjetrinn – det vil si 190 elever – er satt i karantene etter at mutert koronavirus er påvist ved Valler videregående skole i Bærum. 

Det opplyser kommuneoverlegen i Bærum i et brev som er lagt ut på skolens hjemmeside.

«Det er påvist mutert virus i forbindelse med smitte på skolen i 3. trinn», skriver kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i brevet, som ble lagt ut søndag.

Først fikk én tredjeklassing på Valler påvist mutert virus forrige uke. Enda en avgangselev har de siste dagene hatt koronalignende symptomer. Vedkommende har testet seg og venter nå på resultatet.

Kommuneoverlegen skriver i brevet til skolens elever og foresatte at denne avdekkingen av mutert smitte, gjør at han velger å gå bredt ut. 

Dermed blir hele russekullet – og alle medlemmer i husstandene deres – satt i karantene til og med kommende fredag. 

Det gjelder også lærere som har hatt nærkontakt med den sist smittede eleven.

190 elever i karantene

Valler-rektor Berit Hetland oppgir at 190 av skolens elever er berørt og nå må teste seg. Hun beskriver situasjonen som svært krevende. 

– Det er en helt ny situasjon for smittesporerne og oss når så mange elever og deres nærkontakter skal kontaktes i vinterferien, sier Hetland, som har hatt elever i koronakarantene i to runder før. 

Forrige uke var det massetesting ved Løkeberg skole i Bærum etter at en rekke elever, familiemedlemmer og ansatte testet positivt for mutert covid-19.

Hetland påpeker at det på ett vis er bra det er ferie når en tredel av skolens elever ikke får lov til å møte opp. Samtidig ser hun at ferien gjør smittesporingsarbeidet enda mer vanskelig.

– Mange elever og familiene deres har dratt på ferie. De er et styr å få tak i dem, sier rektoren, som sammen staben sin har bistått kommunens smittesporere med kontaktinformasjon for å få tak i folk.

Berit Hetland er rektor ved Valler vgs.

Berit Hetland er rektor ved Valler vgs.

Foto: KNUT BJERKE

Skal testes lokalt

Eleven som nå antas smittet av mutert virus var sist på skolen 16. februar. 

Elever på 1. og 2. trinn, samt ikke berørte ansatte ved skolen, kan fortsette vinterferien som vanlig. Men alle bør ha lav terskel for å holde seg hjemme og teste seg ved symptomer, oppfordrer kommuneoverlegen.

Beskjeden til tredjeklassingene og deres familier er at de som er hjemme skal teste seg her, mens de som har dratt på ferie skal teste seg lokalt der de er.

– Nå krysser vi fingre for at dette går bra og at vi kan starte opp som vanlig etter vinterferien, sier Hetland.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.