Skip to main content

Mulig mutert virus på barneskole

Elever og ansatte ved Evje Skoles innføringsklasser er satt i karantene etter påvist koronasmitte hos to av elevene.

Elever og ansatte ved Evje Skoles innføringsklasser er satt i karantene etter påvist koronasmitte hos to av elevene. 

Foto: KARL BRAANAAS

To elever ved Evje barneskole er påvist koronasmittet. Kommunen mistenker den britiske virusmutasjonen. 

Samtlige ansatte og elever ved skolens innføringsklasser er satt i karantene etter påvist smitte hos to elever. Budstikka har ikke fått opplyst hvor mange dette gjelder. 

Det opplyser Folkehelsekontoret i Bærum i et brev til foresatte, ansatte og elever ved skolen.

Nyheten kommer dagen etter at Rykkinn og Løkeberg skoler bestemte seg for å holde stengt ut uken, i frykt for et utbrudd av mutert virus. 

Karantene

Smitten ved Evje skole knyttes til den britiske mutasjonen av koronaviruset, som anses mer smittsom enn varianten som har vært dominerende til nå i Norge.

«På bakgrunn av dette er alle husstandsmedlemmer av barn og voksne som er i karantene, også i avklaringskarantene inntil barnet deres eller ansatte har testet negativt på den første testen», skriver assisterende kommuneoverlege i Bærum, Farhat Anjum, i brevet fra kommunen. 

Innføringsklassen på Evje skole er et tilbud for minoritetsspråklige elever de første månedene etter ankomst til Norge. Totalt er det 35 elever og 10 lærere.

– De to elevene som har testet positivt har ikke vært på skolen siden fredag 5. februar. Imidlertid tas alle elever og lærere ut i karantene og testes, opplyser kommunikasjonssjef Lisa Bang i Bærum kommune.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.