Skip to main content

Måtte utsette russens Leo Ajkic-foredrag

– Vi jobber med å finne en løsning slik at elevene får med seg dette på veien videre, sier Lene Conradi om foredraget hun arrangerer for russen hvert år.

– Vi jobber med å finne en løsning slik at elevene får med seg dette på veien videre, sier Lene Conradi om foredraget hun arrangerer for russen hvert år. 

Foto: Karl Braanaas

Leo Ajkic skulle egentlig holdt et foredrag for den kommende russen i Asker tirsdag, men det ble ikke noe av.

Hvert år samler ordfører Lene Conradi russen i Asker til en inspirasjonssamling. I år var det Leo Ajkic som skulle holde foredrag. 

– Tidligere har vi blant annet hatt besøk av Harald Rønneberg og Marco Elsafadi, sier Conradi. 

Hun prøver å velge foredragsholdere russen synes er interessante. 

Utsatt

– Foredraget lar seg ikke gjennomføre. Vi synes dette er veldig trist, og vet jo hvordan russen blir berørt av dette. De går inn mot en russetid som blir helt annerledes enn forventet, sier ordføreren. 

Conradi har avtalt med Ajkic at han skal komme tilbake senere.

– Det er ikke avlyst, det er utsatt, understreker hun. 

Etter påsken vil hun ta en fot i bakken med rektorene i Asker. 

– Akkurat nå opererer jeg med det scenarioet at det er lite trolig at vi får samlet så mange av russen som vi har pleid. 

Ser på andre løsninger

Foredragsholderen på disse samlingene pleier å få i oppdrag å holde et inspirasjonsforedrag, som handler om det å ta ansvar. Ordføreren forklarer at de ofte forteller sin egen historie, og knytter det opp mot egne erfaringer – med et godt budskap i bunn. 

– Vi jobber med å finne en løsning slik at elevene får med seg dette på veien videre. Vi har tenkt tanken om en digital undervisning. Det skulle vært fullt mulig å få til det, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.