Skip to main content

Lave smittetall gjennom helgen

153 personer testet seg i går for koronavirus i Asker. Søndag var det kun to positive prøver i kommunen.

153 personer testet seg i går for koronavirus i Asker. Søndag var det kun to positive prøver i kommunen.

Foto: Knut Bjerke

Lørdag og søndag ble det til sammen registrert elleve nye smittetilfeller i distriktet. 

Det viser tall fra Asker og Bærums hjemmesider. Søndag var det kun to nye smittetilfeller i førstnevnte, mens Bærum kun hadde fire nye smittede personer med covid-19. Det er nokså likt som tallene fra lørdagen, hvor tre stykker i Bærum og to i Asker ble påvist koronasmitte. 

Gjennom juli har smittetallene vært jevnt over lave, viser Budstikkas koronaoversikt. Så langt er kun 62 personer påvist koronasmitte i distriktet på de første elleve dagene i måneden. Dermed fortsetter smittetrenden fra juni, som ble måneden med lavest smittetall på et halvt år med 241 nye smittetilfeller. 

Seks personer daglig

I gjennomsnitt har i underkant av seks personer blitt smittet daglig så langt i juli. Fortsetter dette vil månedstallet for årets andre sommermåned være langt lavere enn juni, med 175 smittetilfeller. 

Det vil også være de laveste smittetallene for en måned, siden september i fjor.

– Vi forventer at det vil komme noen mindre smitteutbrudd i løpet av sommeren, fortalte smittevernoverlege i Bærum, Bjørg Dysthe tidligere.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.