Skip to main content

Lanserer hjelpetelefon for liten og stor

Asker kommune ber barn, unge og foresatte som har behov for en samtale eller råd om å ta kontakt.Foto: KIM VAN DER LINDEN

Asker kommune lanserer hjelpetelefonen, og oppfordrer barn, unge og foresatte til å ta kontakt for råd og veiledning.

Hverdagen for mange barn, unge og deres foresatte er snudd opp ned på grunn av koronaviruset. For å gi en håndsrekning til de som har behov for å snakke med noen, og som trenger råd i vanskelige situasjoner, har Asker kommune nå lansert en egen telefonlinje som man kan benytte seg av. 

– Barn, unge og foresatte kan ringe hjelpetelefonen hvis de har noe på hjertet. Vi ønsker å vise at vi er her og at vi er tilgjengelige. Her kan elever og foresatte spørre om det de lurer på eller bare slå av en prat, sier ordfører i Asker kommune, Lene Conradi i en pressemelding.

Lavterskeltilbud

Den nye hverdagen med hjemmekontor, hjemmeskole, strenge begrensninger på dagliglivet og det sosiale nettverket, fører til at mange mister det faste holdepunktet i hverdagen, og ikke minst mye av det sosiale livet. Hjelpetelefonen er et lavterskeltilbud, og skal bidra å gi trygghet og en følelse av at noe er konstant i en usikker og uoversiktlig situasjon for mange familier.

– Mange elever savner vennene sine, klassemiljøet og læreren sin, og har kanskje et behov for å snakke med noen utenfor familien. For mange elever er skolen det faste holdepunktet og det trygge ankeret i tilværelsen, sier virksomhetsleder i Barne- og familietjenesten i Asker, Nina Nordgaard, og fortsetter:

– Vi håper også å komme i kontakt med de barna, ungdommene og foresatte som har det vanskelig og trenger noen å snakke med, legger Nordgaard til.

Asker kommunen forteller at de som ringer inn vil møte trygge voksne, som til daglig jobber med barn og unge og som kjenner kommunen godt.

Telefonnummer til hjelpetelefonen for barn og unge er 66 71 50 59

Telefonnummer til hjelpetelefonen for foresatte er 66 71 50 49

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.