Skip to main content

Lager nettsted for dem som trenger korona-hjelp

Ordfører Lene Conradi i Asker lager eget nettsted for hvor folk kan hjelpe andre og hjelpetrengende få hjelp. – I tiden fremover vil det bli stadig flere som trenger hjelp til små og større oppgaver.

Ordfører Lene Conradi i Asker lager eget nettsted for hvor folk kan hjelpe andre og hjelpetrengende få hjelp. – I tiden fremover vil det bli stadig flere som trenger hjelp til små og større oppgaver.

Foto: KARL BRAANAAS

Et nytt nettsted for hjelpere og et tettere samarbeid med frivillige er tiltak Asker kommune gjennomfører.

Asker kommune lanserer nå det digitale samarbeidsverktøyet Nyby. På nettstedet skal de som ønsker å hjelpe kunne melde seg, og de som trenger hjelp kan melde fra om det.

– I tiden fremover vil det bli stadig flere som trenger hjelp til små og større oppgaver. Vi vil derfor benytte det digitale verktøyet Nyby som skal bidra til å organisere den frivillige innsatsen, sier Lene Conradi i en pressemelding fredag ettermiddag.

Meldingen sendes ut etter møte i Asker kommunes krisestab.

I Asker er det påvist smitte hos 49 innbyggere. Ved 14-tiden onsdag 18. mars døde en eldre pasient med påvist koronasmitte på Bærum sykehus. Vedkommende var bosatt i Asker.

Avhengig av frivillige

– I krisen vi står ovenfor er vi helt avhengig av hjelp fra frivilligheten. Og er det noe innbyggerne i Asker er flinke til, så er det nettopp dugnad og frivillig innsats, sier ordfører Lene Conradi.

Mange har allerede tatt kontakt med ønske om og vilje til å engasjere seg.

– Takk til alle de små og store nettverkene som allerede har begynt å organisere hjelp. Det viktigste bidraget nå er at vi alle følger de nasjonale rådene slik at ingen av oss bidrar til økt smitte av koronaviruset, står det i pressemeldingen.

Smittevernutstyr

Kommunen jobber nå på spreng for å sikre nok smittevernutstyr til helse- og omsorgstjenestene i kommunen. Det ventes ny forsyning av nødvendig utstyr allerede neste uke. Asker har også inngått bestillingssamarbeid med Bærum kommune og Drammen kommune, noe som skal legge til rette for å få leveranser på smittevernutstyr i løpet av de kommende ukene også.

Kriseledelsen i Asker kommune har besluttet at Solgården bo- og omsorgssenter skal etablere et tilbud for pasienter med koronasmitte.

Betaling for kommunale tjenester

Asker kommune har bestemt at de som har utfordringer med å betale faktura for kommunale tjenester, kan du søke om utsettelse av betalingsfrist eller oppdeling av betaling.

Kommunen sender fortløpende løpende ut fakturaer for ulike kommunale tjenester. 

– Vi ber om at alle våre kunder betaler fakturaene på angitt forfallsdato. Men dersom noen, som brått står uten inntekt, har utfordringer med å betale innen fristen, kan det innvilges utsatt betalingsfrist eller oppdeling av betaling. I denne perioden vil vi også se bort fra forsinkelsesrenter, sier Lene Conradi.

– Det er en krevende situasjon vi nå er i, og kommunen har forståelse for at flere av våre innbyggere går vanskelig tid i møte.

Møte med Næringsrådet

Leder av næringsforeningen i Asker, daglig leder, næringssjefer, kommunedirektør og ordfører har i dag hatt et felles møte i forbindelse med den alvorlige situasjonen kommunen og landet er i.

– Vi fikk en god oppdatering og felles forståelse av situasjonen, drøfte utfordringer og effekten av nasjonale økonomiske pakker og ikke minst hva næringsforening og kommunen kan bidra med på kort og lengre sikt. Dette var et første møtepunkt i en dialog vi må fortsette i dagene og ukene fremover, sier ordfører Conradi i pressemeldingen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.