Skip to main content

Kulturhuset tar inn færre for å hindre smitte

Grav, Jar og Lysaker skolekorps skal ha konsert i Bærum Kulturhus søndag 15. mars. Foreløpig har ikke Bærum Kulturhus avlyst noen arrangement.

Grav, Jar og Lysaker skolekorps skal ha konsert i Bærum Kulturhus søndag 15. mars. Foreløpig har ikke Bærum Kulturhus avlyst noen arrangement. 

Foto: Arrangøren

Kulturhusene i Asker og Bærum avlyser foreløpig ingen arrangementer som følge av korona-utbruddet, men i Bærum begrenses billettsalget. 

Flere store forestillinger står på programmet både i Asker og Bærum fremover. Tidligere i uken la helsemyndighetenes frem nye retningslinjer for avviklingen av arrangementer. Umiddelbart stengte Nationaltheatret, Operaen og Det Norske Teatret. I Bærum kommune vil arrangementer foreløpig begrenses. 

Går som planlagt

– Vi følger myndighetenes råd om å begrense arrangementer med over 500 publikummere. Vi foretar en risikovurdering i samarbeid med arrangørene og om arrangementer med over 100 personer skal avlyses. Vi vurderer blant annet hensynet til sårbare grupper, sier kultursjef Berit Inger Øen. 

– Hvordan begrenser dere arrangementene?

 – Ved at ikke alle seter legges ut for salg.

– Hvilke arrangementer vil bli avlyst?

– Jeg kan foreløpig ikke uttale meg om konkrete arrangementer. Vi jobber med saken og vil vurdere etter hvert som dette utvikler seg. I løpet av morgendagen vil vi komme med en ny oppdatering, sier hun. 

Kulturhusene i både Asker og Bærum har foreløpig holdt åpne dører. 

Onsdag oppdaterte Bærum Kulturhus sine Facebook-sider og opplyste om at forestillinger i store sal og i Sandvika Teater går som planlagt de nærmeste dagene. 

Stenger Henie Onstad 

Kulturministeren gikk tirsdag ut med med en melding om at alle nå har et felles ansvar. 

– Det er viktig at alle følger helsemyndighetenes råd, både som arrangører og som publikum. Det å bidra til å hindre smitte av koronavirus er et felles, solidarisk ansvar, spesielt med tanke på den delen av befolkningen som er spesielt utsatt for slik smitte, sier Abid Raja til NRK.

Onsdag ettermiddag kom det beskjed fra Henie Onstad Kunstsenter om at de holder midlertidig stengt for å begrense smitte. 

Henie Onstad Kunstsenter stenger dørene fra 12. mars for å begrense smittefaren i forbindelse med korona-utbruddet. Bildet er fra 50-årsjubileet.

Henie Onstad Kunstsenter stenger dørene fra 12. mars for å begrense smittefaren i forbindelse med korona-utbruddet. Bildet er fra 50-årsjubileet. 

Foto: EVA GROVEN

Avlyser korpskonserter

Denne helgen skal etter planen 300 påmeldte barn og unge samles i Asker kulturhus i forbindelse med UKM (Ungdommens Kulturmønstring / Ung Kultur Møtes). 

Det skulle også arrangeres større korpsmesterskap i distriktet. 

Både NM på Lørenskog, der lokale korps skulle delta, og distriktsmesterskapet i Asker kulturhus på søndag, er nå avlyst. 

Budstikka er kjent med at korps har fått beskjed fra Norges Musikkorps Forbund om avlysningen. 

Situasjonen forandrer seg fra dag til dag, og NMF er opptatt av å ta vår del av samfunnsansvaret med å begrense smitten. Regionene oppdaterer sine facebooksider dersom det er endringer mht. status for planlagte arrangement. Alle som er påmeldt et arrangement som avlyses, vil også få tilsendt en e-post om dette, skriver Norges Musikkorps Forbund på sine nettsider. 

Ironisk nok er det i disse tider folk virkelig trenger kultur.
Harald Skogli, leder for Asker jazzklubb

– Trenger kultur

Kultursjef Jan Erik Lindøe i Asker sier til Budstikka at de har løpende vurderinger av arrangementene. Torsdag morgen holdes nye møter for å vurdere situasjonen.

Asker jazzklubbs konsert med bandet «Løs Snipp» går i skrivende stund som planlagt på Lancelot i Asker torsdag kveld.

Leder for jazzklubben, Harald Skogli, følger rådene nøye.

– Ironisk nok er det i disse tider folk virkelig trenger kultur, sier han.

Trond Viggo kommer?

Svein Grøtness fra Rykkinn har billetter til «Celebration of the Lizard»-konserten 21. mars, men kommer antagelig ikke til å gå.

– Jeg mener arrangementene i Kulturhuset bør avlyses. Jeg ser at sjekklisten til Folkehelseinstituttet (ekstern lenke) gir klare føringer, sier 58-åringen.

– Selv er jeg ikke så gammel at jeg er i risikogruppen, men tenker på syke og eldre. Selv om vi gjerne skulle vært på konsert, er smittebegrensing viktigere. 

På Sekkefabrikken i Slemmestad skal Tore Sagen og Trond-Viggo Torgersen holde show for 250 publikummere førstkommende fredag. Dette er heller ikke avlyst, men daglig leder Thorstein Horne har sendt inn risikovurdering og avventer svar fra Asker kommune.

– Vi håper vi slipper å avlyse, sier han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.