Skip to main content

Koronasmittet pasient døde på Bærum sykehus

Vestre Viken bekrefter at en pasient med koronasmitte døde på Bærum sykehus onsdag.

– 18. mars døde en eldre pasient med påvist koronasmitte på Bærum sykehus. Av personvernhensyn kan vi ikke gi nærmere informasjon rundt pasienten. Vi ønsker å uttrykke vår medfølelse til de pårørende, sier fagdirektør Ulrich Spreng i en pressemelding fra vestre Viken helseforetak.

Kommuneoverlegen i Asker, Meera Prakash Grepp, bekrefter i en pressemelding at den omkomne personen var bosatt i Asker. 

– Understreker alvoret

Ordfører i Asker kommune, Lene Conradi, uttrykker sin dypeste medfølelse med de som i dag mistet en av sine nærmeste. 

– Mine varmeste tanker går i dag til de etterlatte, og jeg ønsker å uttrykke min kondolanse. Det er alltid trist for de nærmeste når et menneske dør. Denne hendelsen gjør inntrykk og preger oss alle sammen, fordi det også så tydelig understreker alvoret i den situasjonen vi nå befinner oss i, sier Conradi. 

Ordføreren ønsker å benytte anledningen til å minne alle Askers innbyggere om hvilket ansvar hver enkelt har for å begrense smitte.

– Basert på erfaringer fra andre land som er rammet, er det dessverre sannsynlig at vi vil miste flere også her i Asker. For å redde så mange liv som mulig må vi respektere og gjennomføre de strenge restriktive tiltakene som er iverksatt for å hindre spredningen. Alle må ta et ansvar. Vi må beskytte oss selv for å beskytte andre. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; nå må vi alle være den beste utgaven oss selv.

Tre dødsfall på én dag

Dødsfallet på Bærum sykehus er det tredje koronarelaterte i Norge onsdag. 

OPPDATERES DAGLIG: Koronaoversikt i Asker og Bærum

Ringsaker Blad meldte tidligere onsdag at en person på en institusjon i Ringsaker kommune var død som følge av koronavirus. Kommunen har også bekreftet dødsfallet i en pressemelding.

Onsdag morgen meldte Romerikes Blad at en person i Lillestrøm kommune er død som følge av koronaviruset. Ordfører Jørgen Vik bekreftet opplysningen overfor avisen. Ifølge Romerikes Blad er dødsfallet knyttet til koronautbruddet på Skedsmotun bo- og behandlingssenter.

Natt til lørdag 14. mars døde en eldre person av koronaviruset på Oslo Universitetssykehus (OUS). Dette var den andre personen som var innlagt ved OUS, og som har omkommet som følge av Covid-19-viruset.

Også en beboer på Ellingsrudhjemmet i Oslo døde som følge av koronaviruset.

Det første korona-dødsfallet i Norge kom torsdag 12. mars.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.