Skip to main content

Koronasmittet innlagt på Bærum sykehus

Asker og Bærum legevakt startet prøvetakingen av folk som de tror har fått koronaviruset utenfor legevakten forrige uke.

Foto: KARL BRAANAAS

Mandag formiddag meldte Vestre Viken foretak at en person er innlagt på Bærum sykehus med koronasmitte. 

Saken oppdateres

En person er innlagt bekreftet smittet av koronavirus på Bærum sykehus, melder Vestre Viken Helseforetak. 

Ifølge sykehuset er vedkommende sannsynlig smittet på hjemreise fra et risikoområde for en uke siden. Den smittede har vært i hjemmekarantene og har hatt økende luftveisplager de siste dagene derfor ble innleggelse nødvendig.

Fagdirektør i Vestre Viken HF, Ulrich Spreng forteller til Budstikka at mottaket av pasienten gikk som normalt og alle smittevernprosedyrer ble fulgt.

– De ansatte er godt drillet. Med smittede i regionen var det forventet at vi ville få inn pasienter med denne sykdommen, forteller Spreng.

Ligger på isolat

Han forteller videre at de har rutiner for å ta imot og behandle pasienter på sykehuset, og har tilpasset disse rutinene for mottak og behandling av pasienter med koronasmitte.

Pasienten ligger nå på isolat og de ansatte som behandler vedkommende må iføre seg beskyttelsesutstyr.

– Det innebærer munnbind, briller, smittefrakk og hansker, forteller Spreng.

Første ble innlagt i Drammen

Dette er det andre tilfellet av koronasmittet som er lagt inn på sykehus i Norge, det første var i Drammen søndag 8. mars. 

Personen som tidligere ble innlagt på Drammen sykehus fikk påvist viruset etter hjemkomst fra Nord-Italia. Ifølge Vestre-Viken hadde pasienten et sammensatt sykdomsbilde som gjorde at innleggelse var nødvendig.

Totalt fire innlagt 

Totalt skal fire personer være innlagt på sykehus etter å ha bli smittet av koronaviruset. I tillegg til pasientene i Drammen og Bærum skal ytterligere to være innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim og Oslo Universitetsykehus. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.