Skip to main content

Koronapresset øker – må hente leger fra operasjonsavdelingen

Sykehusene i Vestre Viken er på gul beredskap. Nå ber de om at færre besøker sykehusene.

Sykehusene i Vestre Viken er på gul beredskap. Nå ber de om at færre besøker sykehusene. 

Foto: KARL BRAANAAS

Presset øker på sykehusene i distriktet. Nå ber Vestre Viken om færre besøk. 

Mot slutten av forrige uke gikk sykehusene i Bærum og Drammen over til gul beredskap, med bakgrunn i et økt antall pasienter med covid-19. 

Dette fører til en krevende situasjon på sengepostene ved Drammen sykehus. Ved inngangen til helgen var det 17 innlagte covid-pasienter ved Drammen sykehus. På Bærum sykehus var to av syv intensivpasienter koronasmittet.  Mandag var det 13 innlagte covid-pasienter på hvert av sykehusene.

Nå øker presset på Drammen sykehus, noe som fører til en reduksjon i operasjoner. Sykehuset er også lokalsykehus for flere askerbøringer og bæringer på enkelte operasjoner. 

– For å øke intensivkapasiteten på kort sikt har sykehuset tatt i bruk annet helsepersonell som har tilsvarende spesialkompetanse. Dette dreier seg i hovedsak om anestesileger og sykepleiere fra operasjonsavdelingen. For å frigjøre dette personellet har Drammen sykehus vært nødt til å redusere antall planlagte operasjoner. Dette er også situasjonen i denne fasen av pandemien, opplyser Vik Knudsen til DT.

Sykehusdirektør Trine Olsen ved Bærum sykehus opplyste på fredag at øyeblikkelig hjelp og kreftkirurgi prioriteres. 

– Vi vurderer daglig og ukentlig vår kapasitet til å håndtere planlagte kirurgiske inngrep. Foreløpig har vi tatt ned et mindre antall inngrep, sier hun. 

Ber om mindre besøk

I tillegg til økt press på sykehuset, ber nå Vestre Viken om at man begrenser besøk. 

– Som følge av et økende antall pasienter med covid-19 og en krevende totalsituasjon ved våre sykehus, ber vi om at publikum begrenser sine besøk hos oss, sier fagdirektør i Vestre Viken, Ulrich Spreng i en melding. 

Alle som besøker sykehusene bes om å bruke munnbind. 

– Pårørende til svært syke pasienter eller barn, samt foreldre som skal til konsultasjon og til føden, er besøkende vi ønsker å prioritere ved våre sykehus. Vi ber om at publikum begrenser besøk som ikke er strengt nødvendige. Hvis du er usikker på om du bør komme, ber vi deg ta kontakt med den aktuelle avdelingen for å avklare om det er greit med besøk, forklarer Spreng.

Regjeringen innførte forrige uke strengere tiltak på store deler av Østlandet. Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier mandag at hun er bekymret over situasjonen, og at det nå vurderes ytterligere tiltak regionalt og nasjonalt. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.