Skip to main content

Koronaoversikt i Asker og Bærum

Til sammen 628 innbyggere i Asker og Bærum har fått påvist koronasmitte. To pasienter er nå innlagt på Bærum sykehus, mens 77 pasienter er utskrevet siden 9. mars. 34 personer er bekreftet døde.

Nederst i saken kan du se oversikt fra Asker og Bærums helsesektor.

Ved 14-tiden onsdag 18. mars døde en eldre pasient med påvist koronasmitte på Bærum sykehus. Vedkommende var bosatt i Asker, og ble dermed den første i Asker og Bærum som mistet livet grunnet smittet. 

Per 23. juni har 34 personer fra Asker og Bærum mistet livet som følge av koronasmitte. 24 av disse var fra Bærum, 10 fra Asker.  

Regner med mørketall

Per torsdag 2. juli klokken 14.00 er to pasienter innlagt på Bærum sykehus med koronaviruset, ifølge Vestre Viken HF. 

Det er utskrevet 77 koronapasienter fra Bærum sykehus. At man er utskrevet betyr ikke at man er friskmeldt, men de aller fleste er det.

Per klokken 10.00 onsdag 1. juli opplyser Bærum kommune at de har fått bekreftet 424 koronasmittede som er hjemmehørende i Bærum. 

Per klokken 22.00 onsdag 1. juli var det påvist smitte hos 204 innbyggere fra Asker. 

Smittevernoverlege Bjørg Dysthe i Bærum har tidligere uttalt at det er vanskelig å anslå eksakt hvor mange som faktisk er smittet, og at kommunehelsetjenesten regner med det er mørketall. 

Ifølge Vestre Viken Helseforetaks oversikt er ingen ansatte ved Bærum sykehus smittet av viruset. En ansatt i Vestre Viken er satt i karantene. Hittil har 49 ansatte i Vestre Viken vært smittet av koronaviruset.

Per klokken 10.00 fredag 3. juli var 251 personer i Norge bekreftet døde som følge av koronaviruset.

SAMLESIDE: Her kan du lese alle Budstikkas nyheter om koronaviruset

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.