Skip to main content

Koronaoversikt i Asker og Bærum

Tilsammen 432 innbyggere i Asker og Bærum har fått påvist koronasmitte. 19 er innlagt på Bærum sykehus. Ni personer er bekreftet døde.

Ved 14-tiden onsdag 18. mars døde en eldre pasient med påvist koronasmitte på Bærum sykehus. Vedkommende var bosatt i Asker. Fredag 27. mars kom koronadødsfall nummer to da en Asker-kvinne døde på Drammen sykehus.

Mandag 30. mars ble det meldt om to nye dødsfall: En pasient ved Bærum sykehus og en eldre person fra Asker.

Tirsdag 31. mars kom Askers fjerde koronadødsfall.

1. april meldte Bærum kommune om to nye dødsfall, disse skjedde 30. og 31. mars.

Bærums fjerde dødsfall, og det åttende totalt i begge kommuner, ble meldt 2. april.

Torsdag kveld 2. april døde nok en person fra Asker, det niende koronadødsfallet totalt i Asker og Bærum.

Per lørdag 4. april klokken 14.00 er 19 pasienter innlagt på Bærum sykehus med viruset, ifølge Vestre Viken HF. Det er én færre enn dagen før. To pasienter har blitt utskrevet siste døgn.

Klokken 09.15 lørdag 4. april formiddag opplyser Bærum kommune at de har fått bekreftet 304 koronasmittede som er hjemmehørende i Bærum. Det betyr 5 nye tilfeller siden fredag morgen.

Klokken 09.00 lørdag var det det påvist smitte hos 128 innbyggere fra Asker. Det er en økning på 4 fra dagen før.

Regner med mørketall

Vestre Viken vil ikke opplyse om tilstanden til pasientene som er innlagt eller hvor mange av dem som er innlagt på intensivavdelingen. De viser til personvernet.

Smittevernoverlege Bjørg Dysthe i Bærum har tidligere uttalt at det er vanskelig å anslå eksakt hvor mange som faktisk er smittet, og at kommunehelsetjenesten regner med det er  mørketall. 

Ifølge Vestre Viken Helseforetaks oversikt, som sist ble oppdatert 4. april klokken 14.00, er også 11 ansatte ved Bærum sykehus smittet av viruset. I tillegg skal 138 av de ansatte i Vestre Viken være i karantene.

Per klokken 13.00 lørdag 4. april var 61 personer i Norge bekreftet døde som følge av koronaviruset.

SAMLESIDE: Her kan du lese alle Budstikkas nyheter om koronaviruset

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.