Skip to main content

Korona-krisehjelp til Røykenbadet

Røykenbadet
Røykenbadet
Foto: TRINE JØDAL

Røykenbadet taper totalt 9,2 millioner kroner som resultat av at svømmehallene måtte stenge 12. mars. Nå får de krisehjelp fra kommunen.

Røykenbadet er et kommunalt foretak, og siden myndighetene påla alle svømmehaller å stenge 12. mars, har de vært uten inntekter. De har beregnet totalt inntektstap til 9,2 millioner kroner i perioden til og med juli. Det er ingen forventning om å kunne åpne igjen før etter sommeren. 

Resepsjonen har delvis åpnet for å betjene helsehusets pasienter, og kafeen har enkel servering. Badevaktene er omdisponert til annet arbeid som koronasituasjonen krever.

Asker kommune gir Røykenbadet et tilskudd på 866.000 kroner i måneden. Nå vil kommunedirektøren gi dem resten av tilskuddet for 2020 samlet, slik at foretaket kan få kontroll over sin likviditet. Det utgjør 6,9 millioner kroner. 

I tillegg vil det bli aktuelt med en ekstrabevilgning på lik linje med flere deler av kommunens drift. Dette vil man komme tilbake til før sommeren, skriver kommunedirektøren. Formannskapet tok saken til orientering i sitt forrige møte.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.