Skip to main content

Jubler for krisepakken til idretten

Pieter Paul Furnée og Asker Skøyteklubb hadde utgifter på mellom 250.000 og 300.000 kroner til NM i skøyter som ble avlyst. Nå kan de søke om kompensasjon for tapte inntekter som skulle dekke opp for utgiftene. 

Foto: KARL BRAANAAS

Idretten jubler over regjeringens krisepakke til idretten på 600 millioner kroner. 

– Vi er veldig glad for at myndighetene har forstått nødropet, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Onsdag formiddag kom nyheten om at norsk idrett og frivilligheten mottar 600 millioner i strakstiltak fra regjeringen. Tiltakspakken skal i første omgang gjelde for mars og april. 

– Det er også betryggende å høre at regjeringen er åpen for ytterligere tiltakspakker, sa Kjøll på pressekonferansen. 

Støtten er innrettet mot tapte arrangementsinntekter i mars og april som følge av avlysninger eller andre restriksjoner som idrettsbevegelsen har blitt pålagt som følge av koronasituasjonen i Norge. 

– Tiltakspakken bekrefter regjeringens anerkjennelse av idrettens store betydning i samfunnet, og det er jeg veldig glad for, sier Kjøll.

Kompensasjonen skal i første omgang innrettes mot tapte billettinntekter, deltagerutgifter og eventuelt andre utgifter.

Viktig å kompensere

– Mange arrangementer er avlyst på grunn av krav fra myndighetene. Da er det viktig at regjeringen går inn og kompenserer for det, sier kulturminister Abid Q. Raja og legger til:

– Vi ønsker at arrangementene skal være der når vi er over denne situasjonen.

Kulturministeren sier tapene må dokumenteres og at det er Lotteri og stiftelsestilsynet som vurderer kompensasjonene. 

– Det er ikke snakk om å dekke krone for krone, men å komme med rimelige kompensasjonsordninger som gjør at idretten kommer gjennom denne situasjonen.

Alle som har arrangementer bidrar til å holde kostnadene nede. I første omgang gjelder ordningen ut april.

Asker jubler

Asker Skøyteklubb skulle forrige helg ha arrangert NM på skøyter. Det ble utsatt og Pieter Paul Furnée forteller at de har hatt kostnader på mellom 250.000 og 300.000 kroner som de ikke fikk dekket inn av startkontingenter og andre innbetalinger. 

– Situasjonen i samfunnet er så drøy at jeg nesten ikke tør snakke om våre 250.000 kroner. Men dette er en pakke som er ment å sikre at ikke klubber eller leverandører til klubbene går over ende. Det er veldig bra at man finner løsninger i en slik ekstremsituasjon, sier Furnée og legger til at de er veldig glade for ordningen.

BVH vil søke

Bærums Verk Hauger måtte avlyse jentecupen i fotball som de skulle arrangert om en drøy uke. Daglig leder i klubben, Magne Myrmo, sier at klubben kommer til å søke om kompensasjon fra redningspakken som regjeringen la frem onsdag.

– Alt hjelper, og får vi noe tilbake, er det bra. Vi kommer i hvert fall til å søke når den tid kommer, sier Myrmo. Klubben vil trolig få et inntektstap på rundt 150.000-200.000 kroner på at cupen ikke blir arrangert.

– Dette er et fint signal fra regjeringen at de kommer med dette. Jeg forstår at det ikke blir milliarder med en gang. Krisen rammer bredt og dette er vanskelig for alle, sier Myrmo. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.