Skip to main content

Innfører besøkstopp ved to sykehjem etter smitteutbrudd

Totalt 16 ansatte og beboere på korttidsavdelingen på Solvik bo- og behandlingssenter er smittet av korona.

Totalt 16 ansatte og beboere på korttidsavdelingen på Solvik bo- og behandlingssenter er smittet av korona.

Foto: KARL BRAANAAS

16 personer på samme avdeling på Solvik bo- og behandlingssenter er bekreftet smittet av covid-19. Nå innføres full besøkstopp.

Det er nå totalt seks beboere og ti medarbeidere som er smittet av covid-19 på sykehjemmet i Bærum.

– Smitteutviklingen på Solvik er alvorlig, riktignok er all smitten foreløpig innenfor en avdeling. Det er ingen indikasjoner på at det er smitte på de andre avdelingene, men vi tester nå alle ansatte og beboere på alle avdelingene for å være sikker. Dette er en stor jobb som pågår i dag, det er snakk om flere hundre som skal testes, sier kommunaldirektør for velferd i Bærum kommune, Kristin Nilsen.

Kommunen iverksetter nå også flere andre tiltak ved sykehjemmet.

– Vi innfører nå tiltak utover de nasjonale retningslinjene ved Solvik. I tillegg til at alle skal testes, må alle ansatte nå bruke fullt smittevernutstyr. Vi har også iverksatt lederstøtte, noe som var et viktig læringspunkt fra erfaringer på Vallerhjemmet. Vi sørger også for god informasjon til pårørende, opplyser Nilsen.

Kommunaldirektør for velferd i Bærum kommune, Kristin Nilsen, bekrefter at kommunen har satt inn omfattende tiltak på to sykehjem etter store smitteutbrudd.

Kommunaldirektør for velferd i Bærum kommune, Kristin Nilsen, bekrefter at kommunen har satt inn omfattende tiltak på to sykehjem etter store smitteutbrudd.

Foto: KARL BRAANAAS

Besøksstopp

Sist helg skrev Budstikka at den samme korttidsavdelingen var rammet av koronasmitte, da var én ansatt og fire beboere bekreftet smittet. Nå har situasjonen på avdelingen eskalert ytterligere.

Utviklingen det siste døgnet, gjør at det nå innføres besøksforbud.

– Vi ser oss nødt til å innføre midlertidig besøkstopp for alle avdelingene mens testingen pågår, sier velferdsdirektøren.

Nilsen legger også til at kommunen står klare til å iverksette beredskapslister.

– Det innebærer at vi har helsepersonell andre steder som kan gå ut av sine roller og inn på Solvik dersom dette blir nødvendig.

Utbrudd også på Stabekk

Også på Stabekk bo- og behandlingssenter er det bekreftet flere covid-19-smittede. Fire beboere og én ansatt er nå bekreftet smittet her.

– Selv om dette er en mindre enhet enn Solvik, velger vi også her å innføre de samme tiltakene med testing av alle ansatte og beboere, samt at alle ansatte må benytte fullt smittevernutstyr. Det innføres også midlertidig besøkstopp på Stabekk, bekrefter Nilsen.

I tillegg til sykehjemmene på Solvik og Stabekk, opplyste kommunen torsdag at det også er bekreftet smitte på Lindelia (én ansatt), Solbakken (én ansatt) og Dønski avdeling Toppen (én pasient).

Det betyr at ti beboere og pasienter ved ulike sykehjem i Bærum nå er smittet av viruset.

I Asker er én ansatt ved Bråset bo- og behandlingssenter bekreftet koronasmittet.

Les alle Budstikkas saker om koronaviruset her.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.