Skip to main content

Høyeste smittetall siden mai

– Vi får se hvordan det ser ut i løpet av neste uke. Dersom dette øker på, må vi kanskje omdisponere personale inn i korona-arbeidet, sier kommunedirektør i Asker kommune, Lars Bjerke. 

Foto: KARL BRAANAAS

Fredag ettermiddag kalte kriseledelsen i Asker kommune inn til et møte, etter at kommunen har fått flere smittetilfeller den siste uken.

Per 17. september er det i alt 249 smittede i Asker, ifølge en pressemelding på Asker kommunes hjemmeside. Det siste døgnet har syv personer blitt smittet, og til sammen 16 siste uke. 

Kommunedirektør i Asker, Lars Bjerke, forteller at dette er det høyeste smittetallet Asker kommune har hatt siden mai.

– Syv smittede i løpet av ett døgn har vi ikke hatt siden mai. I tillegg har vi 16 smittede den siste uken. Vi har god oversikt og kontroll over disse utbruddene, fordi vi klarer å følge smitteveiene og finne smittekilden, sier han.

– Økende tendens

Det siste smitteutbruddet har ifølge Bjerke tilknytning til tre virksomheter. Tofte skole, Arnestad skole og Furuly barnehage.

– Alle som er berørt av dette, og kan defineres som nærkontakter, er satt i karantene i ti dager. De smittede er isolert, understreker kommunedirektøren.

Alle barn og ansatte ved Furuly barnehage er satt i karantene etter et smittetilfelle.

FOTO: KARL BRAANAAS

Han forteller at smitteoppsporingen fortsetter gjennom helgen. Smittetrykket i Asker er fortsatt lavt, men kommunen kan se en økende tendens, ifølge Bjerke.

– Vi får se hvordan det ser ut i løpet av neste uke. Dersom dette øker på, må vi kanskje omdisponere personale inn i korona-arbeidet, sier han.

Ta ansvar

Bjerke presiserer at befolkningen fortsatt er nødt til å ta ansvar.

– Nå går vi vinteren i møte, hvor flere tilbringer tid inne i varmen. Da er det viktig å følge smitterådene. Én meter avstand, hoste i armhulen og vaske hendene. Det er kjempeviktig at folk følger dette, for å ikke spre smitte i samfunnet.

De smittede

Asker kommune oppsporer syv personer som har fått påvist covid-19 smitte torsdag 17. september.

Alle de smittede er under 40 år, og kommer fra familier som ikke skal være koblet til hverandre (se faktaboks). Ett av smittetilfellene skal være knyttet til en barn ved Furuly barnehage. 29 barn og 7 ansatte er satt i karantene. Det bekrefter Asker kommune i en pressemelding. 

– Vi har besluttet at samtlige barn og ansatte skal være i ti dagers karantene. Karantenen gjelder til og med lørdag 26. september, sier kommuneoverlege i Asker kommune, Meera Grepp i pressemeldingen. 

Budstikka meldte tidligere fredag at en barnehage var rammet, men Grepp ville ikke på daværende tidspunkt bekrefte hvilken barnehage det dreide seg om. 

Furuly barnehage er en privat barnehage i Asker. 

Smitteutbrudd i barnehage

Grepp sier de hadde lignende tall i begynnelsen av pandemien. 

– Dette er det største smitteutbruddet på en stund, og vi driver fullt smitteoppsporingarbeid. Vi jobbet i går, og vi jobber videre i dag, sier hun. 

Det andre smitteutbruddet er ifølge Grepp knyttet til et smitteutbrudd i Drammen, der syv personer skal ha testet positivt til korona. 

Asker kommune og kommuneoverlege Meera Prakash Grepp jobber intenst med smittesporing. – Dette er det høyeste smitteutbruddet på en stund. 

Foto: KARL BRAANAAS

– Utbruddet i Drammen henger sammen med denne familien. Vi er i tett samarbeid med kommuneoverlegen i Drammen kommune, sier Grepp. 

Arnestad skole

Det siste utbruddet er knyttet til Arnestad skole, som Budstikka skrev om torsdag

– Vi har ringt nesten alle barn og lærere per i går kveld, og ringer resten i dag. Alle har fått skriftlig informasjon. Per i dag er det ikke påvist flere smittede ved Arnestad skole, opplyser kommuneoverlegen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.