Skip to main content

Hjemmetjenesten: Pasienter og ansatte kan føle seg trygge

Virksomhetsleder Vigdis Vagle sier Asker kommune har tilgang på det de trenger av smittevernutstyr, men at situasjonen er uforutsigbar som følge av knapphet både i Norge og internasjonalt. 

Foto: Joakim S. Enger

Vi føler oss trygge på at brukernes og de ansattes trygghet er ivaretatt, svarer Asker kommune.

Vigdis Vagle, virksomhetsleder for hjemmetjenester, sier Asker kommune følger Folkehelseinstituttets retningslinjer for bruk av smittevernutstyr.

– I tillegg kreves det at medarbeiderne forholder seg til basale smittevernrutiner som til enhver tid gjelder, skriver Vagle i en e-post.

I Asker skal kun én ansatt ha blitt isolert som følge av påvist koronasmitte. Ingen brukere skal være smittet. Det er utført testing av 71 ansatte. 

Usikkerhet

Virksomhetslederen legger ikke skjul på at det er knyttet usikkerhet til tilgangen på aktuelt smittevernutstyr både internasjonalt og nasjonalt.

– Hvis vi hadde hatt en sikker forutsigbarhet i leveranse av smittevernutstyr, ville det vært mulig å utvide bruken av utstyr utover situasjoner der det er helt nødvendig, sier Vagle.

– Asker kommune har nå fått leveranser av utstyr som er tilstrekkelig for den situasjonen vi står i akkurat nå og det vi ser vi har behov for den nærmeste tiden. Vi overvåker situasjonen i tjenestene våre hele tiden og forsøker å legge til rette for at tjenestene har tilstrekkelig med smittevernutstyr til enhver tid, sier hun.

Gjør tilpasninger

Hjemmetjenesten er delt inn i en rekke geografiske soner. På enkelte steder er det gjort enkelte lokale tilpasninger – for eksempel lagt ned krav om bruk av munnbind ved besøk til sengeliggende pasienter.

– Lokale tilpasninger vil alltid bli gjort i samarbeid med kommuneoverlegen, og må vurderes basert på blant annet arbeidssituasjon og brukeres situasjon. Vi må også gjøre vurderinger basert på hva vi faktisk har tilgang på av smittevernutstyr, forklarer Vagle.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.