Skip to main content

Her har Bærum opprettet nytt midlertidig vaksinesenter

Her i Brynsveien 88 startet Bærum med vaksinering denne uken. Stedet vil fungere som kommunens vaksinesenter sammen med Fornebu frem til Bærum finner en langsiktig løsning for et nytt vaksinesenter.

Her i Brynsveien 88 startet Bærum med vaksinering denne uken. Stedet vil fungere som kommunens vaksinesenter sammen med Fornebu frem til Bærum finner en langsiktig løsning for et nytt vaksinesenter.

Foto: Simen Waagsether

Bærum kommune vaksinerer nå på to ulike steder for å øke kapasiteten. 

Etter at kommunens vaksinesenter på Rud stengte dørene for å gi hallen tilbake til idretten i oktober, flyttet kommunen vaksineringen til koronasenteret på Fornebu.

Som ventet, sank kapasiteten på Fornebu, og det kom hard kritikk mot kommunen for forholdene de eldste innbyggerne ble tilbudt mens de ventet på sitt tredje stikk. Blant annet ble de bedt om å kle godt på seg siden de måtte vente utendørs.

Nå har imidlertid kommunen gjort grep for å bedre forholdene på Fornebu.

– Det etableres nå et eget oppvarmet venterom med stoler for ventende til vaksinering, opplyser kommunalsjef for helse og sosial i Bærum, Grete Syrdal.

Utvider kapasiteten

Torsdag opplyste Asker kommune at de dobler vaksinekapasiteten for å rekke å tilby alle over 65 år dose tre før jul. Denne uken har også Bærum økt sin kapasitet.

– Myndighetene ba kommunene 19. november om å øke kapasiteten. Vi vurderer å tilby vaksinering ved to lokasjoner, hvorav den ene er Fornebu. Vi vil bruke mer tid på å vurdere mer langsiktige lokaler. I mellomtiden benytter vi Brynsveien 88 til vaksinering, i tillegg til Fornebu, skriver Syrdal i en e-post til Budstikka.

Kommunalsjef for helse og sosial i Bærum kommune, Grete Syrdal.

Kommunalsjef for helse og sosial i Bærum kommune, Grete Syrdal.

Foto: STUDIO-E Elena Garm

Kommunen startet å vaksinere i Brynsveien, ved siden av Gjettum brannstasjon, denne uken.

Syrdal opplyser at 1.550 av de 1.750 som har fått tilbud om vaksine på Fornebu denne uken, har takket ja til tilbudet. I lokalene på Gjettum er rundt 2.000 vaksinert denne uken.

– Dette er bare dagtid, og kapasiteten kan dobles ved to skift, eller også ved å tilby vaksinering i helg, sier kommunalsjefen.

Vurderer flere lokaler

Om lokalene i Brynsveien blir opprettholdt som en langsiktig vaksineløsning, har kommunen ikke konkludert med ennå.

– Hva er de viktigste kriteriene dere vurderer når dere skal avgjøre hvor et nytt vaksinesenter skal ligge?

– Vi vurderer tilgjengelighet for innbyggere, digital infrastruktur, parkeringsmuligheter og størrelse/kapasitet. Vi har god erfaring med bruk av store haller, svarer Syrdal.

Hun bekrefter at kommunen denne uken har vurdert flere ulike tomme kommunale bygg ut ifra disse kriteriene nevnt over. 

– I mellomtiden gjør vi oss nå erfaringer med vaksinering i Brynsveien 88. Vi har kommet frem til at vi må bruke mer tid på en mer langsiktig lokalisering, sier Syrdal.

Vil vaksinere før jul

I likhet med nabokommunen i vest, har også Bærum et mål om å vaksinere alle over 65 år med dose tre før nyttår.

Nærmere 40 prosent av Bærums innbyggere i denne aldersgruppen, har nå fått sitt tredje stikk. De aller fleste er imidlertid enten beboere på sykehjem, eller er over 75 år.

Av innbyggerne i alderen 65–74 år, er 10 prosent vaksinert.

Bærum er også godt i gang med å sette dose to på 16-17-åringer. Til og med torsdag hadde 65 prosent fått sin andre koronavaksine.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.