Skip to main content

Håper å nå vaksineskeptikere med ny koronavaksine

Ikke alle vil eller kan ta koronavaksinene som er tilgjengelige. I tiden fremover til Bærum kommune tilby vaksinen Novavax.

Ikke alle vil eller kan ta koronavaksinene som er tilgjengelige. I tiden fremover til Bærum kommune tilby vaksinen Novavax. 

Foto: Joakim S. Enger

En ny type koronavaksine blir gjort tilgjengelig for bæringer i tiden fremover. 

Dagene 12. og 19. mars tilbyr Bærum kommune koronavaksine fra Novavax.

Vaksinen er godkjent for personer over 18 år, og kan tas alene eller i kombinasjon med allerede mottatte vaksiner fra Pfizer eller Moderna. Den kan gis som dose en, dose to eller som oppfriskningsdose. 

Novavax skal bygge på en mer tradisjonell teknologi enn mRNA-vaksinene til Moderna og Pfizer.

– Noen har opplevd ubehagelige bivirkninger etter å ha fått vaksine fra Pfizer eller Moderna. Andre er skeptiske til bruk av nyere vaksineteknologier og ønsker en vaksine basert på mer tradisjonelle teknologier. For disse vil Nuvaxovid kunne være et alternativ, sier smittevernoverlege i Bærum kommune, Bjørg Dysthe.

Vaksineringen med Novavax vil skje fra vaksinesenteret på Fornebu 12. og 19 mars. De som ønsker vaksine, må booke time i forkant. 

Avslutter rapportering

Denne uken ble det klart at Bærum kommune avslutter rapporteringen av daglige smittetall, fordi «de er så usikre at data ikke er pålitelige». 

Asker kommune avslutter rapporteringen ganske snart. 

Siden 27. februar 2020 har det blitt registrert minst 48.870 smittetilfeller i Bærum og 35.888 i Asker. Det høyeste antall smittetilfeller som er registrert i Asker og Bærum er henholdsvis 818 og 1.077 tilfeller.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.