Skip to main content

Fra 27. september må færre i karantene

Helseminister Bent Høie (H) varsler nedjustert TISK om drøyt to uker.

Helseminister Bent Høie (H) varsler nedjustert TISK om drøyt to uker. 

Foto: Knut Bjerke

Regjeringen har besluttet å nedjustere det såkalte TISK-systemet. Det betyr at færre kan vente seg karantene om drøyt to uker. 

TISK står for testing, isolasjon, smittesporing og karantene – og er navnet på kommunens system for å håndtere koronapandemien.

Nå har regjeringen besluttet å nedjustere TISK i kommunene, som et skritt på veien mot det de kaller for en «normal hverdag med økt beredskap».

– Stadig flere er fullvaksinert og smitten ser ut til å flate ut. Det vil likevel være behov for noe testing, isolering, smittesporing og karantene en stund til. Vi innfører derfor nedjustert TISK i kommunene fra 27. september, opplyste helse- og omsorgsminister Bent Høie på en pressekonferanse fredag.

Nedjustert TISK innebærer at færre må gå i karantene og at kommunene i mindre grad skal drive med smittesporing. Regjeringen opplyser at det nedjusterte nivået innebærer økt bruk av selvtester, at færre må gå i karantene og at kommunene driver målrettet smittesporing til kun de mest smitteutsatte.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.