Skip to main content

Foreldre slipper å betale for koronastengte barnehager og SFO

Foreldre trenger ikke betale for koronastenging. 

Foto: TRINE JØDAL

Regjeringen har nå vedtatt at foreldre ikke må betale for stengte barnehager og SFO. Tiltaket vil koste drøyt 1 milliard i måneden. 

12. mars ble alle barnehager og skoler stengt frem til 26. mars på grunn av koronaviruset. Dette har økonomiske konsekvenser for både foreldre og barnehager, og regjeringen har nå bestemt at foreldre ikke må betale så lenge tilbudet er stengt på grunn av korona. 

Barnehagene skal få dekket bortfall av foreldrebetaling. I tillegg skal barnehagene fremdeles få utbetalt det vanlige tilskuddet fra kommunen. 

– Dette vil gi barnehagene og SFO i offentlige skoler økonomiske rammevilkår som er stabile, og jeg forventer at vi unngår permitteringer. Dersom noen barnehager likevel skulle permittere ansatte, vil kompensasjon og tilskudd bli avkortet, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding

Koster 1 milliard

Ifølge kunnskapsdepartementet vil tiltaket koste rundt 1 milliard kroner i måneden så lenge barnehager og SFO er stengt. Perioden kan også bli forlenget. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.