Skip to main content

Flere friskmeldte fra koronavirus

Smittevernoverlege i Bærum, Bjørg Dysthe, forteller at det er flere som har blitt friske fra koronaviruset, men venter på å slippe ut av karantene. 

Foto: KARL BRAANAAS

Smittevernoverlege i Bærum, Bjørg Dysthe, forteller at det er flere pasienter som nå er ute av karantene, og erklært friske fra koronaviruset i Bærum. 

I tillegg til dem som er erklært friske, og har sluppet ut av karantene, er det flere som er friske, men venter på å slippe ut. 

– Når kan de syke erklæres friske?

– Vi er jevnlig i kontakt med de syke, så vi vurderer situasjonen fra dag til dag når de begynner å komme seg til hektene. Når de er symptomfrie, blir vi enige om en dato hvor vi sier at pasienten er frisk. Etter denne datoen går det ytterligere en uke før de er ferdig i karantene, sier Dysthe.

Varierende sykdomsforløp

Smittevernoverlegen understreker at det fortsatt er en god del som er syke, med et langvarig forløp. 

– Det er fremdeles fire fra Bærum som er innlagt på sykehus, sier hun. 

Ifølge Dysthe er sykdomsforløpet veldig varierende fra person til person. For de yngste kan symptomene bare være der i et par dager, før de er friske igjen. For andre kan det ta lengre tid. 

– Jevnt over er det nok en drøy uke med symptomer som er vanlig.

Kommunikasjonsjef i Asker kommune, Jon Bakkerud, informerer om at det ikke er noen tilfeller av friskmeldte pasienter i Asker. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.