Skip to main content

Dødsfallet på Solgården får ingen innvirkning på andre avdelinger

Koronaviruset er årsaken til at en person døde på smittevernavdelingen på Solgården.

Koronaviruset er årsaken til at en person døde på smittevernavdelingen på Solgården. 

FOTO: KNUT BJERKE

Mandagens dødsfall ved smitteavdelingen på Solgården vil ikke ha noen innvirkning på de øvrige avdelingene på stedet. 

Det sier virksomhetsleder Helse og omsorg i Asker kommune, Toril Ellinor Fjellseth. 

– Den nyopprettede smitteavdelingen ligger som en egen avdeling, med egne rutiner og eget personell. Et dødsfall på denne avdelingen vil ikke ha noen innvirkning på de øvrige avdelingene ved Solgården, da avdelingen er isolert fra de andre, sier Fjellseth. 

– Vi følger for øvrig Folkehelseinstituttet sine retningslinjer for smittevern. Vi har forberedt oss godt med hensyn til smitteverntiltak på alle våre bo- og omsorgssentrene, supplerer hun. 

Flere tiltak i gang

– Vil mandagens koronadødsfall føre til ekstra smitteverngrep på øvrige bo- og omsorgssentre i kommunen?

– Vi gjør det vi kan for å begrense smitte på alle våre bo- og omsorgssentre, sier Fjellseth – og viser til flere eksempler. 

– Vi har gjennomført smittevernopplæring og informasjon til alle ansatte, slik at de er forberedt på å takle slike situasjoner på øvrige sentre også. Vi følger for øvrig Folkehelseinstituttets retningslinjer hele veien, og har blant annet innført besøksrestriksjoner og stengte dagsentre, sier virksomhetslederen. 

Hun viser også til at alle ansatte med det minste tegn til luftveissymptomer blir bedt om å holde seg hjemme. Dialog med og informasjon til pårørende er også en del av helheten. 

Begrenser smittespredning

Fjellseth opplyser også at kommunen forsøker å legge til rette for at ansatte kun jobber på ett bo- og omsorgssenter, og kun én avdeling. 

– Dette for å begrense muligheten for smittespredning mellom avdelinger og steder. Viktig bruk av smittevernutstyr er et annet viktig tiltak for å begrense smitten, sier Fjellseth. 

Smitte påvist på Vallerhjemmet

I Bærum ble det mandag kveld påvist to koronasmittede pasienter ved Vallerhjemmet. 

Rutinene er skjerpet ved dette hjemmet, blant annet med ekstra renhold og ekstra drilling av andre rutiner for å hindre smittespredning, opplyser kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum. 

Nilsen viser for øvrig til at Bærum følger helsemyndighetens føringer ved alle bo- og omsorgssenter og for å hindre smitte blant eldre generelt. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.