Skip to main content

Ber om åpning av blomsterbutikker – krever like regler

Siw Charlott Dalen, driver av Blomsterdesign i Sandvika, synes det er urettferdig at blomsterbutikkene kan være åpne i Oslo, men ikke i Viken. Nå får hun støtte fra Statsforvalteren.

Siw Charlott Dalen, driver av Blomsterdesign i Sandvika, synes det er urettferdig at blomsterbutikkene kan være åpne i Oslo, men ikke i Viken. Nå får hun støtte fra Statsforvalteren.

Foto: TRINE JØDAL

Statsforvalter i Viken, Valgerd Svarstad Haugland, mener det er urimelig at blomsterbutikker må holde stengt.

I Oslo kan blomsterbutikkene holde åpent, men ikke i Asker og Bærum. NRK melder at flere kommuner i Viken ber om at blomsterbutikkene skal få åpne igjen. 

Det sier statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland i Oslo og Viken. Hun vil be regjeringen om like regler for det geografiske området hun representerer.

 – Det er urimelig at man skal få kjøpe blomster i Oslo, men ikke i Bærum, sier Svarstad Haugland.

Burde vært likt for alle

Siw Charlott Dalen (51) driver Bærum blomsterdesign, som nå har lokaler utenfor Sandvika Storsenter. Hun har tidligere reagert på forskjellsbehandlingen.

– Det er urettferdig. Det burde være likt for alle, sa Dahlen til Budstikka før påske.

NHO i Viken har tidligere henvendt seg til Statsforvalteren i Oslo og Viken, og bedt dem rydde opp i regelverket.

– Jeg forstår godt at det oppfattes som urettferdig at blomsterbutikkene kan være åpent i Oslo, men ikke i Viken. Det har jeg ikke myndighet til å endre. Det er det regjeringen som kan, sa Valgerd Svarstad Haugland, Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Nå har hun altså tatt kontakt med regjeringen og bedt om like regler.

Kommunene i Viken har siden 16. mars vært omfattet av de strengeste koronareglene i den nasjonale forskriften. Torsdag har kommunene vært i nytt møte hos Statsforvalteren, der temaet er videreføring av tiltakene.

I første omgang gjelder tiltakene til søndag 11. april.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.