Skip to main content

Ber folk holde seg unna hyttene i Asker

Mange bosatt utenfor Asker har hytte på Bjerkøya og andre steder i kommunen. Nå blir de bedt om å holde seg unna for at helsetjenesten ikke skal gjøres unødvendig sårbar. 

Foto: Joakim S. Enger

Tilreisende hyttegjester blir bedt om å holde seg hjemme av kriseledelsen i Asker kommune.

Asker kommune ber folk bosatt i andre kommuner om å ikke reise til hyttene sine, med mindre de selv er bosatt i Asker. Dette for at helsetjenesten kan være best mulig forberedt til å håndtere koronautbruddet, blant annet med tanke på kapasitet. 

Hytteproblematikken var tema da Asker kommunes kriseledelse møttes onsdag 18. mars.

Føre var 

Asker teller om lag 4.500 hytter, og er blant landets ti største hyttekommuner. Fritidsboligene ligger hele veien langs kysten mot Oslofjorden og Drammensfjorden - Båtstø, Filtvet, Holmsbu, Bjerkøya og Brønnøya er blant stedene som er ferieparadiser for mange. 

Kommunen opplever ikke noe storinnrykk fra andre kommuner til hyttene i Asker, men går ut med påminnelsen for å være føre var, nå som blant annet påsken står for døren.

– Vi har fått forståelse av at mange tror de kan, og planlegger for å feriere på hyttene sine fremover. Mange andre norske kommuner har hatt store utfordringer med dette den siste tiden. Derfor går vi ut med en påminnelse for å være føre var, sier Asker-ordfører Lene Conradi.

– Hvis mange oppsøker hytter utenfor hjemkommunen blir helsetjenesten veldig sårbar, sier hun videre.

Ingen dispensasjoner

Conradi presiserer samtidig at restriksjonene ikke gjelder for dem som har hytte i sin egen kommune – og dem skal det være ganske mange av, ifølge ordføreren.

I en pressemelding onsdag kveld presiserer kommunen at kommuneoverlegen ikke vil gi dispensasjon til folk som ønsker å være på hytta. 

«Folk må følge de tydelige meldingene fra nasjonale myndigheter om å holde seg hjemme», heter det i pressemeldingen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.