Skip to main content

Barnehageansatt koronasmittet – én avdeling stengt

Lørdag kom melding om at en barnehage i Heggedal er rammet av koronavirus.

Illustrasjonsfoto: Karl Braanaas

En ansatt ved Heggedalsskogen barnehage har testet positivt for Covid-19. 22 personer er satt i karantene.

Det fremkommer i en pressemelding fra Asker kommune.

Til sammen fire personer har i helgen fått påvist koronasmitte i kommunen.

Det er langt færre enn i nabokommunen, som de siste dagene har hatt en betydelig økning i antall smittede. Siden onsdag har fem skoler i Bærum kommune hatt elever med påvist Covid-19. I Asker er det så langt Hagaløkka skole som har elever i karantene per dags dato.

 Asker kommune fikk melding om en smittet ansatt i Heggedalsskogen barnehage lørdag morgen.

– Vi har gode rutiner for å håndtere smitte i barnehagene. Vi har tett dialog med virksomhetsleder i barnehagen og følger situasjonen tett. Foreldre og ansatte er informert, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

Vanligste symptomer

22 personer, 17 barn og 5 ansatte skal være i karantene til og med søndag 18. oktober, skriver kommunen, og informerer om at smitteoppsporingen er i gang: 

«Alle foresatte og ansatte ved barnehagen samt andre nærkontakter til den smittede vil bli fulgt opp i tråd med råd og retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter», står det i pressemeldingen.

– De vanligste symptomene på Covid-19 er hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, sår hals, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler noen tungpustethet. Ved mindre alvorlig sykdom kan symptomene også minne om allergi, sier Meera Grepp.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.