Skip to main content

Bærum sykehus flytter kreftpasienter til nabosykehuset

Bærum sykehus flytter sin kreftpoliklinikk til Martina Hansens Hospital. Fra venstre står administrerende direktør ved Martina Hansens Hospital, Per Skaugen Bleikelia, klinikkdirektør Jardar Hals ved Bærum sykehus og overlege Sameer Bhargava ved kreftseksjonen på Bærum sykehus.

Bærum sykehus flytter sin kreftpoliklinikk til Martina Hansens Hospital. Fra venstre står administrerende direktør ved Martina Hansens Hospital, Per Skaugen Bleikelia, klinikkdirektør Jardar Hals ved Bærum sykehus og overlege Sameer Bhargava ved kreftseksjonen på Bærum sykehus.

Foto: TRINE JØDAL

For å få enda mer plass til å ta imot pasienter, flytter kreftpoliklinikken fra Bærum sykehus til naboen Martina Hansens Hospital. 

Til sammen 241 innbyggere i Asker og Bærum har fått påvist koronasmitte. 16 av dem er innlagt på Bærum sykehus. Én person er bekreftet død.

Nå forbereder Bærum sykehus seg på det verste, og frigjør plass til kommende korona-pasienter. 

– Sammen med Ahus har Bærum sykehus i øyeblikket flest innlagte pasienter med korona-smitte. Vi må forberede oss i henhold til Folkehelseinstituttets beregninger på scenarioer i vekslende farger, som kan ende i kraftig rødt. Vi er derfor svært glade for det gode samarbeidet med Martina Hansens Hospital, sier klinikkdirektør Jardar Hals ved Bærum sykehus.

Kastet seg rundt

I forrige uke kunne administrerende direktør ved Martina Hansens Hospital, Per Skaugen Bleikelia, informere om at de låner ut 200 ansatte til Bærum sykehus. Fredag ble det bestemt at kreftseksjonen ved Bærum skulle flyttes til Martina Hansens Hospital. Siden har det blitt jobbet døgnet rundt for å få alt på plass.

– Det har vært en fantastisk prosess og et utrolig godt samarbeid, sier Anne Prøven. 

Hun er klinikksjef ved revmatologi på Martina Hansens Hospital, og har gitt arealer fra sin avdeling til kreftseksjonen som har flyttet inn. 

Prøven forteller at ansatte og pasienter har stilt seg svært positive til endringene.

– Det har ikke vært noen sure miner, sier hun, og understreker at revmapasienter som trenger øyeblikkelig hjelp fortsatt vil få den hjelpen de trenger. 

Dette gjelder også pasienter som får infusjoner med biologisk behandling.

– Skjønner at de må vike

Klinikksjef for ortopedisk kirurgi, Kjetil Nerhus, forteller at så å si alle som har timer til planlagt ortopedisk kirurgi har fått utsatt disse. Dette gjelder ikke bare ved Martina Hansens Hospital, men også på de andre sykehusene som driver med planlagt ortopedisk kirurgi.

– Pasientene har vært veldig forståelsesfulle. De skjønner at deres avtaler må vike for dette. De er ikke nødvendigvis superfornøyde, men de forstår, forklarer Nerhus. 

Han understreker at de er rustet til å ta imot pasienter som trenger behandling på akutte ting. 

Naturlig 

Per Skaugen Bleikelia forteller at de er glad for å kunne bidra, både med personell og arealer. 

– Når det er stort press på Bærum sykehus, er det naturlig at vi hjelper til her, understreker direktøren, og legger til: 

– Det viktigste nå er at vi er forberedt. Nå er vi så forberedt som vi kan være. Om det er godt nok vil utviklingen av pandemien vise. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.