Skip to main content

Avvikler kriseledelse i Asker

Ordfører i Asker, Lene Conradi, opplyser at den stabile smittesituasjonen i kommunen nå gjør at kommunens kriseledelse avvikles.

Ordfører i Asker, Lene Conradi, opplyser at den stabile smittesituasjonen i kommunen nå gjør at kommunens kriseledelse avvikles.

Foto: KARL BRAANAAS

Etter halvannet år med kriseledelse under pandemien, går Asker kommune nå tilbake til ordinær ledelse.

Dermed stoppet antallet kriseledelsesmøter på 129, etter at det siste ble avholdt onsdag ettermiddag.

– Som en følge av gjenåpningen av landet og en stabil smittesituasjon i Asker, er det ikke lenger behov for faste møter i kriseledelsen, sier ordfører Lene Conradi i en pressemelding.

Hun takker samtidig Askers innbyggere for innsatsen med å følge de tidvis strenge smitteverntiltakene som har vært gjeldende.

Hun understreker likevel at kommunen fortsatt vil overvåke situasjonen tett med hyppige møter for å følge opp pandemisituasjonen på et operativt nivå.

Kommuneoverlege Meera Grepp påpeker at det vil være en økt beredskap for raskt å kunne iverksette tiltak hvis det blir nødvendig.

– Jeg ønsker å takke alle medarbeidere og ledere i Asker kommune som har gjort en helt ekstraordinær arbeidsinnsats, tatt store belastninger og lojalt stilt opp i en krevende krisesituasjon. Vi er svært takknemlig for den jobben som er gjort, sier kommunedirektør Lars Bjerke.

Fortsatt rapportering

Bærum kommune har også sluttet med egne kriseledelsesmøter. Både i Asker og Bærum har kriseledelsene hatt møter tre ganger i uken siden mars i fjor.

– Bærum kommune har avviklet den ekstraordinære møtevirksomheten, men opprettholder statusrapporteringer til kriseledelsen, opplyser kommunikasjonssjef Lisa Bang.

Kriseledelsen i Bærum består av kommunedirektør Geir Aga, ordfører Lisbeth Hammer Krog, varaordfører Siw Wikan, beredskapsansvarlig, de tre kommunaldirektørene, kommuneoverlege, kommunikasjonssjef og HR-direktør.

Uavhengig av pandemien, har kriseledelsen faste møter én gang i måneden.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.