Skip to main content

Åpner idrett og aktivitet for ungdom opp til 19 år

Fra onsdag blir det igjen lov med organisert trening og andre fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år

Fra onsdag blir det igjen lov med organisert trening og andre fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år

Foto: TORGEIR STRANDHAGEN

Asker og Bærum åpner nå opp for idrett og aktivitet for barn og ungdom fra onsdag.

Det ble holdt et ekstraordinært formannskapsmøte i Bærum kommune tirsdag ettermiddag. Kommunedirektør Geir Aga foreslo i saksfremlegget sitt foran formannskapsmøtet å følge de nasjonale tiltakene om enkelte lettelser, som statsminister Erna Solberg presenterte mandag.

Dette innebærer at barnehager og barneskoler settes ned fra rødt til gult nivå allerede fra onsdag 20. januar. I tillegg åpnes idrett og aktivitetstilbud for ungdom mellom 13 og 19 år.

– Det er fortsatt en krevende situasjon, og den er skjør. Men jeg vil anbefale lettelser og tiltak for barn og unge, sa kommunedirektøren under tirsdagens møte.

For barn og ungdom, innebærer lettelsen at barneidretten igjen kan åpnes opp. Bærum har siden desember hatt en egen forskrift, som har nektet unge mellom 13 og 19 år å trene innendørs. 4. januar stengte kommunen alle idrettshaller. Nå blir det igjen lov med innendørs aktiviteter. Ingen partier hadde motforestillinger mot forslagene, og de ble dermed enstemmig vedtatt.

Også andre fritids- og aktivitetstilbud for ungdom kan igjen åpne opp. 

Fremmet flere forslag

Under tirsdagens ekstraordinære kommunestyremøte, kom det også andre forslag fra representantene. Torbjørn Espelien (Frp) fremmet flere av disse, blant annet å åpne seniorsentre, treningssentre og skjenking av alkohol til mat på utesteder. Disse forslagene fikk imidlertid liten eller ingen støtte fra andre partier.

– Vi må ta ett skritt av gangen, og avvente litt med blant annet skjenking slik at det blir forutsigbart for innehaverne og man slipper å måtte stramme inn igjen, sa Venstres Wenche Steen.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) understreket også viktigheten av å ikke åpne for fort.

– Går vi for fort frem, risikerer vi å få en rekyl og det vil igjen bli behov for innstramminger, påpekte hun.

Samme lettelser i Asker

Også i Asker blir det tillatt for barn og unge å drive idrett, kultur- og fritidsaktiviteter inne og ute fra onsdag 20. januar. Det melder kommunen i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

For barn og unge kan ordinær aktivitet internt i klubber, lag og foreninger derfor gjennomføres, men kamper, cuper, stevner må fortsatt utsettes. Også idrettshallene åpner igjen, men med smitteverntiltak.

– Regjeringen viderefører i hovedsak de strenge smitteverntiltakene for å stoppe en ny smittebølge, men gir noen lettelser for å skjerme barn og unge. Det er derfor viktig at vi fortsatt holder avstand, vasker hender, holder oss hjemme når vi er syke og følger øvrige smittevernregler, sier kommuneoverlege Meera Grepp i pressemeldingen.

Grepp anbefaler også å innføre gult nivå i barnehager og barneskoler denne uken.

– Hovedbegrunnelse for å redusere tiltaksnivået er at tiltaksbyrden er stor for barna, sier Grepp.

Askers skolesjef Kai Erik Lund bekrefter at lettelsene vil bli gjennomført torsdag eller fredag i barneskoler og barnehager. Det betyr blant annet at de mange elevene fra 5. til 7. trinn som har hatt delvis hjemmeundervisning i Asker-skolen fysisk får komme tilbake til skolen.

– Barna skal nå få et fullverdig tilbud fysisk på skolen igjen. Det er det beste for elevene, sier Lund.

Onsdag møtes kriseledelsen i Asker for blant annet å ta stilling til tiltaksnivået i ungdomsskolen, som nå er rødt. Kommuneoverlegen anbefaler å vurdere gult tiltaksnivå også på ungdomsskoler og videregående skoler.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.