Skip to main content

Ansatt ved Bærum sykehus koronasmittet – flere sendes i karantene

En ansatt ved kjøkkenet på Bærum sykehus er bekreftet smittet av covid-19.

En ansatt ved kjøkkenet på Bærum sykehus er bekreftet smittet av covid-19.

Foto: EVA GROVEN

Seks ansatte ved Bærum sykehus er satt i karantene etter at en kjøkkenansatt har fått påvist koronasmitte.

Det bekrefter Vestre Viken Helseforetak i en pressemelding tirsdag kveld.

– En kjøkkenansatt ved Bærum sykehus har fått bekreftet covid-19 smitte. Den ansatte hadde ikke symptomer, men ble testet grunnet nærkontakt med smittet person utenom arbeidsplassen, skriver helseforetaket.

Seks ansatte som har vært i nærkontakt med den aktuelle ansatte, er satt i karantene, og de vil også bli testet for koronavirus. 

Totalt jobber det 22 på kjøkkenet. For Vestre Viken er det ikke overraskende at en ansatt på Bærum sykehus ville bli smittet, slik smittesituasjonen er i Norge nå.

– Nei, det er mer et spørsmål om når vi ville få en smittet medarbeider enn hvis, sier Ulrich Spreng, fagdirektør i Vestre Viken.

22 ansatte skal testes

Han forteller videre at det er strenge smittevernregler på et industrikjøkken, helt uavhengig av den pågående pandemien.

– Kjøkkenpersonalet jobber i mindre grupper og det er streng adgangskontroll. Det er grunnen til at vi ikke trenger å sette alle de ansatte i karantene. Men alle vil bli testet og vi har satt i gang smittesporing, forteller Ulrich Spreng.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.