Skip to main content

Anbefaler å avlyse 17. mai-toget

Lene Conradi og Ivar Granum i 17. mai-komiteen i Asker anbefaler at barnetoget avlyses i år.

Lene Conradi og Ivar Granum i 17. mai-komiteen i Asker anbefaler at barnetoget avlyses i år.

FOTO: KARL BRAANAAS

17. mai-komiteen i Asker anbefaler at årets barnetog avlyses.

På grunn av smittesituasjonen anbefaler 17. mai-komiteen i Asker at hverken barnetog eller offisielle arrangement gjennomføres på nasjonaldagen.

Det var i komiteens møte i dag fredag 26. mars man bestemte seg for å anbefale en nedskalert 17. mai-feiring. Komiteen oppfordrer folk i Asker til alternativ feiring av 17. mai.

– Vanskelig og vemodig

– Det er vanskelig og vemodig å se for seg enda en 17. mai uten barnetoget til Skaugum eller andre steder, men slik smittesituasjonen fortsatt er i landet og i regionen, er det ikke forsvarlig å gjennomføre dagen slik vi alle ønsker. Alt tyder på at vi må planlegge i år som i fjor, men vi kan håpe på at situasjonen i mai er bedre, og at vi likevel kan få til en hyggelig feiring med noe mer aktivitet enn i fjor. Vi må derfor avvente nye nasjonale føringer for 17. mai, sier ordfører Lene Conradi på Asker kommunes nettside.

Vil gi tydelige signaler

Komiteen regner med at det i løpet av april kommer tydelige signaler og veiledning for 17. mai-feiringen fra nasjonale myndigheter. 

Men 17. mai-komiteen i Asker mener det allerede nå er viktig å varsle en nedskalert feiring, slik at folk kan forberede seg på det.

– Det er viktig allerede nå å gi tydelige signaler til alle som jobber med dette. Vi vet at lokale 17. mai-komiteer ved skolene, kultur og frivilligheten er i gang med å finne alternative og trygge måter å markere dagen på og bidra til god 17. mai stemning, sier Ivar Granum, leder av 17. maikomiteen i Asker.

Blir verdig feiring

Komiteen mener at man vil få til en verdig 17- mai-feiring selv uten barnetog og offisielle markeringer.

– Vi skal pynte hele den flotte kommunen vår med flagg og blomster, slik at dette likevel blir en samlende 17. mai. Samtidig må vi påse at liv og helse kommer først, sier Granum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.