Skip to main content

29 personer sannsynlig smittet med mutert virus

Løkeberg skole i Bærum har de siste to ukene vært rammet av flere koronautbrudd.

Løkeberg skole i Bærum har de siste to ukene vært rammet av flere koronautbrudd.

Foto: KARL BRAANAAS

Løkeberg skole i Bærum har de siste ukene hatt til sammen tre utbrudd av koronavirus. Det største er sannsynlig forårsaket av engelsk variant av mutert covid-19. 

Det bekrefter smittevernoverlege Bjørg Dysthe.

– Det er utbredt smitte med sannsynlig UK variant av covid-19 på Løkeberg skole. Vi kan ikke si at utbruddet er over, selv om smittespredningen er betydelig redusert som følge av testing, isolasjon, smittesporing og karantene der vi har funnet smitte, sier Dysthe i en melding på kommunens hjemmeside.

Det er nå totalt 10 elever, samt to ansatte, som har testet positivt. Smitten gikk videre innad i flere familier og totalt 17 familiemedlemmer er hittil covid-19 positive, skriver kommunen i en melding onsdag ettermiddag. Det foreløpig siste positive tilfellet ble bekreftet 15. februar.

Totalt er det bekreftet smitte hos 15 elever og tre ansatte ved Løkeberg skole i Bærum siden utbruddet startet for snart to uker siden.

Stengt skole

Omfanget av utbruddet, og det faktum at det er blitt påvist nye tilfeller denne uken, gjør at Løkeberg skole vil holde stengt frem til vinterferien.

– Det blir hjemmeundervisning ut denne uken for elevene, opplyste rektor Ann Helen Bjørnskau tidligere denne uken.

Denne uken har Løkeberg skole vært uten elever i skolegården.

Denne uken har Løkeberg skole vært uten elever i skolegården.

Foto: KARL BRAANAAS

Folkehelseinstituttet mener at sannsynlig engelsk mutasjon skal behandles som om den er sikker påvist. Denne varianten anses mer smittsom i alle aldre enn varianter vi har hatt til nå i Norge.

– I tråd med føringer fra Folkehelseinstituttet ble alle husstandsmedlemmer av barn og voksne som var i karantene, også satt i karantene inntil barnet deres testet negativt. Husstandsmedlemmer til barn som testet positiv ble videre testet. Dette har avdekket flere smittede, slår smittevernoverlegen fast.

Ansatt smittet på NRG-U

En annen skole som også er rammet av covid-19, er NRG-U. Mandag sendte skolen ut melding til elever og foresatte om at det var påvist smitte hos en ansatt.

– Fra og med mandag 15.02 til og med lørdag 20.02 er to klasser på ungdomstrinnet satt i karantene, står det i meldingen fra skoleledelsen.

Slik foregår vaksineringen i Bærum idrettshall

Rektor Kjølv Eidhammer opplyser til Budstikka at det totalt er 56 elever som er i hjemmekarantene.

Denne uken ble det påvist et nytt smittetilfelle ved NRG U i Sandvika.

Denne uken ble det påvist et nytt smittetilfelle ved NRG U i Sandvika.

Foto: KNUT BJERKE

– Det er en ansatt som er smittet, så i tillegg til den smittede er det også én ansatt som er i karantene pluss ytterligere seks som er i avklaringskarantene, sier Eidhammer.

I Bærum er det også smitte på barneskolene Evje og Steinerskolen, samt Sandvika videregående skole.

I Asker ble hele Røyken videregående skole satt i karantene mandag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.