Skip to main content

17 ansatte og fem elever i karantene

Fem elever og 17 ansatte er nå i karantene ved Bleiker videregående skole etter at en ansatt ved skolen testet positivt for korona i helgen.

Fem elever og 17 ansatte er nå i karantene ved Bleiker videregående skole etter at en ansatt ved skolen testet positivt for korona i helgen.

Foto: KARL BRAANAAS

Ved Bleiker videregående skole i Asker har en ansatt testet positivt for korona. 

Den ansatte har ikke undervisning, men jobber ved administrasjon og elevtjeneste ved skolen. Den ansatte har i den forbindelse hatt møter med andre ansatte og elever, som nå er satt i karantene. 

Rektor ved skolen, Per Erik Skjelbred, sier de har kontroll på situasjonen. 

– Alle nærkontakter er redegjort for, og er nå satt i karantene. Den ansatte fikk positivt prøvesvar på lørdag og varslet oss søndag. Vi er trygge på at smitten ikke skal spre seg videre derfra, sier rektoren. 

Behov for skoleundervisning 

På skolens hjemmesider står det at elevene ved skolen informeres på Teams av kontaktlærer om undervisningen de neste dagene foregår på skolen eller i hjemmet. 

– Vi har for eksempel elever som har praktiske fag og behov for verksted i undervisningen, og elever med tilrettelagt opplæring. Vi ønsker at de skal være til stede på skolen for best mulig læringsutbytte, sier Skjelbred. 

Det er nå opp til hver enkelt kontaktlærer, i samarbeid med avdelingsleder, om elevene skal ha undervisning hjemme eller på skolen. 

Videre på skolens hjemmeside står det at kommuneoverlegen har vurdert at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som normalt. 

Forrige uke ble én klasse og fire lærere satt i karantene ved skolen, grunnet smitte hos en elev. De er nå ferdige med sin karantene, og det meldes ikke om ytterligere smitte. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.