Skip to main content

Sushibar-eier skal ha tapt millionbeløp etter konkurs

Øst Kjøkken og Bar ble stengt i 2019 på grunn av manglende bevilling.

Øst Kjøkken og Bar ble stengt i 2019 på grunn av manglende bevilling.

Foto: Trine Jødal

Oppkjøpet av sushi-restauranten i Sandvika gikk ikke som planlagt. Overraskelser ramlet ut av skapet, og det endte med konkurs.

I 2018/2019 kjøpte Phuong Kenny Kieu (42) seg inn i selskapet Sushibar AS i Sandvika, som drev Øst Kjøkken & Bar. I desember i fjor gikk selskapet konkurs, men problemene startet før det. 

Etter kjøpet viste det seg, ifølge bostyrers beretning, at selskapet hadde krav om feriepenger, husleie og skatter/avgifter på 400.000 kroner mot seg. 

Og etter et par måneders drift dukket en ny bombe opp: Det var ikke søkt om serverings-og skjenkebeveilling. Politiet stengte sushibaren på dagen. Ny eier Kieu skal ha trodd at tidligere eier hadde ordnet bevillingen.

– Treige

Først fem måneder senere var bevillingen på plass, og Kieu hevdet overfor bostyrer at de tapte 1,5 millioner kroner i omsetning i denne perioden. 

– Det er ikke så mye å gjøre når kommunen er så treige med å behandle saken. Jeg får ikke gjort så mye med dem. Og så kom pandemien - vi hadde mange bestillinger inne til konfirmasjoner og brylluper som vi mistet, forteller Kieu til Budstikka.

Juridisk rådgiver Inger Reidun Mikalsen ved Folkehelsekontoret i Bærum, mener kommunen holdt fristen om 60 dagers behandlingstid. Hun understreker at 5 måneder ikke er normal saksbehandlingstid for en slik bevilling.

Juridisk rådgiver ved Folkehelsekontoret, Inger Reidun Mikalsen.
Juridisk rådgiver ved Folkehelsekontoret, Inger Reidun Mikalsen.
Foto: PRIVAT

–Vi er nødt til å innhente vandelsvurdering fra politiet og skatteetaten. Her ble det endret daglig leder underveis i søknadsprosessen, og dermed ble det ekstra runder, forklarer Mikalsen.

– Milliontap

Kieu bekrefter at han har tapt 1 million kroner på konkursen. Selskapet skylder i tillegg over 600.000 kroner til andre aktører.

– Slik det ser ut nå, så er det ikke aktuelt for meg å starte opp noe nytt, sier den konkursrammde eieren.

Han har ikke noen ytterligere kommentarer til det som står i innberetningen.

Bostyrer Atle Zerwekh hos Advokatfirmaet Dehn i Sandvika opplyser at boet ikke har gransket hvor store tap eieren har hatt.

Måtte låne

Etter at restauranten fikk lov av kommunen til å åpne på nytt, holdt den det gående til koronarestriksjonene dukket opp. Styreleder måtte da ta opp 260.000 kroner i forbrukslån for å holde selskapet i live, men da restriksjonene ble lettet skyldte de gårdeier 400.000 kroner i husleie. 

De fikk ikke forlenget kontrakten.

Styreleder mener, ifølge innberetningen, at pandemien er hovedårsaken til konkursen. Bostyrer peker også på at selskapet hadde betalingsproblemer før pandemien.

Selskapet har ikke levert inn årsregnskap og skattemelding for 2019 og 2020, men bostyrer innstiller ikke på konkurskarantene for eieren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.