Da Christian Oppegaard og familien flyttet inn i forpakterboligen på Løkenes Gård, ble han oppmerksom på en grusbane som minnet mistenkelig mye om en tennisbane.

Da han fikk vite at det var en av Norges eldste tennisbaner, hvor kongelige svingte racketen så langt tilbake som i 1909, var det bare én ting å gjøre for en mann som i mange år har vært en ildsjel i Oslo Tennisklubb.

Han satte i gang med å lage ny tennisklubb i Asker.

Hundeklubben flyttet

– Da jeg fikk vite at hundeklubben som brukte området skulle flytte på seg, startet arbeidet med å få på plass tennisbanen igjen, sier Oppegaard, som nå er daglig leder i Konglungen Tennisklubb.

Klubbens ene bane ligger pent plassert i idylliske omgivelser, en serve unna vannkanten.

Oppegaard blir entusiastisk ved tanken på at den til sommeren vil bli besøkt av klubbens medlemmer.

– Vi fikk banen på plass forrige sesong, men da var det fri tilgang for alle. Vi ønsket ikke å ta betalt for spill før alt var skikkelig på plass. Fra denne sesongen av blir det skikkelig opplegg, med hjemmeside for booking og registrering av medlemmer, forteller Oppegaard.

Han forteller at mange nysgjerrige gjester var på besøk forrige sesong, og at deltagere fra turneringer i regi av Asker Tennisklubb brukte banen til oppvarming.

Frem til sesongstart skal Christian Oppegaard gi banen et ansiktsløft.

– Det er viktig at banen ser fin ut, ettersom dette er et populært turområde hvor mange passerer i helgene, forteller lederen, som ikke tør å spå hvor mange som vil melde seg inn i klubben.

INTERESSERT I TENNIS? HER HAR DU FLERE SAKER Å LESE:

Casper Ruud kopierer Petter Northug

Ruud vant sin første seniorturnering

Casper sørget for historisk Olympiatopp-støtte 

Kongelig preg

Dette er Konglungen Tennisklubb

  • Banen anlagt i 1872 av industriherre Halvor Schou som kjøpte gården med over tusen mål i slutten av 1860-årene.
  • Kong Haakon og dronning Maud var på besøk der en rekke ganger da banen var i privat eie av hoffsjef Fredrik Frantz Michael Wilhelm Rustad og hans kone Marie Magdalene.
  • Før banen ble brukt til hundetrening i årene mellom 2005–2014 var det Benedicte Rustad og hennes sønner som holdt den ved like.
  • Klubben «Konglungen Tennisklubb» fikk sitt styre 22. september 2015 med styreleder Christian Oppegaard, nestleder Jon Rustand og styremedlemmer Harald Halstensen, Lina Liu, Reidar Lie og Benedicte Rustad.

KILDE: Konglungen Tennisklubb

– Ettersom vi bare har én bane, blir det viktig å finne en balanse som gjør at det er mulig å få tak i spilletid. Når det er sagt, så er flere av våre medlemmer selvstendig næringsdrivende, og har mulighet til å benytte banen på dagtid, forteller Christian Oppegaard.

Et løvehode pryder klubbens logo, og ifølge tennislederen passer det godt til det at dronning Maud og Kronprins Olav benyttet seg av banen tidlig på 1900-tallet.

Dronning Maud og hennes hund er i disse dager sentrum for en rettssak i Oslo tingrett

Fikk grus av gamleklubben

– Det er jo litt kongelig preg over dette, sier Oppegaard, som nå ser frem til å planlegge den første sesongen som ny klubb.

– Vi har en hel masse planer for tiden fremover, så det blir veldig spennende. Vanligvis åpner tennisbanene først i mai, men vi håper at vår kan være klar allerede i mars, forteller Oppegaard, som selv er født og oppvokst på Vettre Gård.

Gjennom sitt mangeårige arbeid med å bygge opp Oslo Tennisklubb, har han fått god erfaring i drift av tennisklubb. De gamle kontaktene var også nyttige, da han trengte grus til banen – ettersom hovedstadsklubben har bidratt med mye av grusen som ligger på banen.

I faktaboksen til høyre kan du lese mer om historien til den gamle banen, som nå har fått nytt liv i Asker.