«Akkurat nå er det veldig mange som forsøker å melde seg på konfirmasjon, og nettsidene våre greier ikke å behandle bestillingene».

Det er beskjeden mange nå får i Asker og resten av Akershus når man forsøker å melde seg på til humanistisk konfirmasjon.

LES OGSÅ: Tvillinger «skilles» som konfirmanter

Først til mølla

Påmeldingen til Humanistisk konfirmasjon 2017, åpnet 2. mai klokken 12.00. Man går inn via nettstedet human.no, og går så videre til «Konfirmasjon» og påmelding.

– Ja, seremonibasen for årskull 2002 åpnet i dag, og vi vet erfaringsmessig at veldig mange da raskt begynner å melde seg på. Det blir litt «først til mølla», sier konfirmasjonsansvarlig i Human-Etisk Forbund i Asker, Bernt Eiken.

LES OGSÅ:  Humanetisk konfirmasjon

Populære klokkeslett

– Det er alltid et stort trøkk til å begynne med. Jeg antar det er fordi folk ønsker å sikre seg de klokkeslettene de ønsker, sier Eiken. Og fortsetter:

– Datoene er spikret for dette kullet neste år. Det blir helga 5. og 6. mai 2017. Det er lagt opp til fire ulike klokkeslett lørdag, og fire klokkeslett søndag. Erfaringsmessig vil mange gjerne ha klokkeslettene midt på dagen lørdag og midt på dagen søndag.

– Vil det være problemer med å få plass?

– Nei, vi har mye å gå på. Det har vi aldri hatt noe problemer med. Selv om det er mye trøkk nå, regner vi med dette flater ut. Folk har tid frem til 1. oktober 2016 med å få meldt seg på.

– Er det en form for rekord vi ser her?

– Det tror jeg ikke. Det er som sagt alltid mye når påmeldingen starter, mener Eiken.

Ganske jevnt

Eiken opplyser at det i 2015 var rundt 200 som valgte humanistisk konfirmasjon i Asker.

I år 2016 er det rundt 178 konfirmanter.

– Dette avhenger mye også av størrelsen på ungdomskullet. Vi har ligget mellom 180 og 210 de senere årene. Og det betyr jo ikke at alle de andre velger kirkelig konfirmasjon. Flere velger også ikke å konfirmere seg, sier Eiken.