– Temperaturene vil fredag holde seg under 10 grader, og det er muligheter for både hagl og sludd og et eller annet tordenutslag i løpet av dagen, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød i Meteorologisk institutt.

En usedvanlig varm april ble avløst av en isende kald start på mai.

– Om våren kan man få både det ene og det andre. Vi har hatt en varm april, og nå ser vi hvordan våren kan være på den andre siden, med kaldluft og bygevær, fortsetter meteorologen.

Mer om været i mai: Glem bading, nå blir det nattefrost og «kulde»

Mildere i helgen

Helgeværet ser ut til å bli noe bedre, men ikke mye.

– Vi vil få dagtemperaturer på 10–11 grader, og det kan hende det blir en eller annen regn- eller haglbyger. Det vil være en del skyer, men det kan også komme gløtt av sol innimellom, forteller Granerød.

– Det vil fortsette med kald nordavind frem til søndag. Da blir det litt mer skiftende vindretning, legger han til.

Allergikere kan imidlertid se litt lysere på tilværelsen: Overskyet vær og regn gir pollen-pause

– Prognosene er usikre

I følge meteorologene er hele landet innlemmet i arktisk luft. På Vestlandet gjorde vinteren comeback på fredag, og mange våknet opp til snøsjokk.

I Asker og Bærum er det heldigvis ingenting som tyder på at det skal begynne å snø, men det er foreløpig heller ingenting som tyder på at vi får gjensyn med varmen vi hadde i april med det første.

– Det ser ut som at starten av neste uke blir omtrent den samme. Det er ikke de store endringene å se, og det blir byger og skiftende skydekke, sier meteorologen, og fortsetter:

– Det ser ut som at det kommer et skifte mot midten av neste uke, men prognosene er fortsatt veldig usikre, avslutter han.

StormGeo forteller at det er uvanlig kjølig for årstiden, men at det er håp i sikte.

– Maiværet ser ut til å normalisere seg i god tid innen 17. mai, konstaterer vakthavende meteorolog Isak Slettebø hos StormGeo.