Skip to main content

Om 13 år er Svein Medhus i pluss etter solcelle-investering

MILJØ FØR KRONER: – Med solceller på taket er du en del av det grønne skiftet. Det er viktigst for meg, sier Svein Medhus på Kolsås.
MILJØ FØR KRONER: – Med solceller på taket er du en del av det grønne skiftet. Det er viktigst for meg, sier Svein Medhus på Kolsås.

Svein Medhus regner med å bruke 13 år på å nedbetale solcelleanlegget sitt på Kolsås.

BAKGRUNN: Glassverkveien kan bli Norges første solcelle-gate 

To år er gått siden den energibevisste MDG-politikeren skrudde opp Norges minste solkraftverk tilknyttet strømnettet på taket på rekkehuset sitt. Dugnadsgjeng utvidet mini-kraftverk på Sveins tak.

– Hvor lang tid tar det å tilbakebetale investeringen?

– Det avhenger av veldig mange parametere: Innkjøpspris, eventuelt bytte av vekselretter i tilbakebetalingstiden, fremtidig spotpris på strøm, prisen på nettleie og energileddet, den delen du får betalt for når du selger i tillegg til spotprisen, hvor mye strøm du bruker selv, hvor mye overskuddsstrøm du selger ut på nettet og hvor mye sol det blir fremover.

I regnestykket han har laget for seg selv, etter innkjøp av to komplette 5 kWs anlegg fra Kina og kostnader til elektriker, og en lønnsomhetsberegning gitt flere forutsetninger, går han i pluss etter 13 år.

– Men jeg synes ikke man skal se seg blind på tilbakebetalingstiden. Med solceller på taket er du en del av det grønne skiftet. Det er det viktigste for meg, sier Svein Medhus.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.