Skip to main content

– Han bidro til å forme oss

TAKKER LÆREREN: Paal Frisvold tror han har lært mye om verdier og respekt for andre mennesker av ungdomsskolelæreren Bård Krogstad
TAKKER LÆREREN: Paal Frisvold tror han har lært mye om verdier og respekt for andre mennesker av ungdomsskolelæreren Bård Krogstad

Da Paal Frisvold (53) møtte igjen læreren fra Hauger ungdomsskole ble han fylt av takknemlighet.

– Årene jeg gikk på ungdomsskolen var en viktig tid. Jeg var selv skilsmissebarn i den perioden, og min mannlige klasseforstander ble en rollemodell jeg ikke hadde hjemme, men som jeg trengte, sier Frisvold.

Etter et tilfeldig møte med sin tidligere lærer Bård Krogstad i fjor sommer bestemte Frisvold seg for å skrive en hyllest til ham.

«Vi lærte om livet, samfunnet og verden, uten den fjerneste anelse», oppsummerer han i teksten.

Min helt Krogstad

Vil uttrykke takknemlighet

– Bård Krogstad ble en viktig brikke i livet mitt og til flere andre i klassen. Jeg tror ingen har vært flinke nok til å formidle det til ham, selv om det alltid er han vi snakker om når vi møtes, sier Frisvold.

Han er født og oppvokst på Kolsås, men jobber til daglig som partner og daglig leder av pr-byrået GK Brussel. Forretningsmannen har, ifølge seg selv, «levd livet og gått fra skanse til skanse».

LES OGSÅ: Fristen for skolesøknader nærmer seg: 10.-klassinger livredde for å velge feil

– Etter at jeg traff på Krogstad i fjor sommer har jeg tenkt en del på hvordan noen mennesker er med å forme hvem du er, sier Frisvold.

Med innlegget vil han først og fremst uttrykke takknemlighet.

– Bård Krogstad viet livet sitt til elevene. Han lærte oss å ha respekt for hverandre og interesse for andre mennesker, sier Frisvold, og fortsetter:

– Vi gir ut medaljer i øst og vest, men vi gir ikke noe til dem som ga oss verdier på en måte som vi ikke var klar over da det skjedde.

LES OGSÅ: Hyller rektor for skoleball-nei

Rikt liv som lærer

Den pensjonerte læreren blir rørt og takknemlig når han hører om innlegget fra Frisvold.

– Jeg husker ham godt. Jeg tror også jeg klarer å plassere ham i klasserommet, sier Krogstad.

Den pensjonerte læreren jobbet på Hauger ungdomsskole fra 1969 til 1995, da han ble alvorlig syk.

– Jeg hadde veldig god kontakt med elevene, følte jeg. Det kommer nok av at jeg alltid har vært opptatt av ungdommen. Dessuten var det viktig for meg å kjenne elevene, å vite hvem jeg hadde med å gjøre, sier Krogstad.

LES OGSÅ: Hvordan takle press og stress? Sjekk 15-åringenes egne 15 råd:

Den tidligere klasseforstanderen beskriver livet som lærer som «rikt».

– Jeg sier ikke at alle øyeblikk var like lyse, og det var nødvendig å konfrontere dem en del. Da gjelder å treffe ungdommen der de er, å ikke støte dem fra seg. Jeg tror min grunnleggende tro på mennesket, og det gode i dem, bidro til at det aldri var langt til bunns, sier Krogstad.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.