Skip to main content

Stengt T-banespor åpner igjen fredag

At bussen erstattet T-baneavgangen kom brått på noen av de morgentrøtte passasjerene. Dermed ble det en kort sprint fra perrong til holdeplass for å komme seg inn mot hovedstaden.

FOTO: KARL BRAANAAS

En avsporing for T-banen på Eiksmarka natt til torsdag fikk følger for passasjerene. Sporveien regner med at banen er i rute igjen fra fredag morgen.

Det sier Thomas Ege, pressevakt i Sporveien til Budstikka torsdag kveld.

– Etter planen skal T-banen kjøre som normalt fra første avgang på fredag.

Torsdag ble det kjørt halvtimes avganger med henholdsvis T-bane og buss mellom Østerås og Hovseter, for å  opprettholde tilbudet om kvartersruter.

T-banen kjører avgangene fra Østerås stasjon ett minutt over hver hele og halve time, ifølge Ruters reiseplanlegger. Torsdag var det sporet fra Oslo mot Østerås som var stengt for trafikk.

– Løsningen med enkeltspor og buss kommer til å vare hele torsdag, det har med logistikk å gjøre, forklarte Ege torsdag morgen.

Tre og en halv times jobb

Meldingen om avsporingen nådde brannvesenets 110-sentral klokken 01.23 natt til torsdag. 

– Vi sendte redningsavdelingen fra Oslo, de har både jordingsutstyr og t-banehenger med utstyr til slike oppdrag. Klokken 05.00 var T-banen på sporet igjen, forteller vaktkommandør Morten Bergh ved 110-sentralen.

Kommer banen? Eller ikke? Passasjerene som skulle med T-banen fra Eiksmarka stasjon torsdag morgen kikket spent over kanten og ned på perrongen.

FOTO: KARL BRAANAAS
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.