Skip to main content

Påskearbeider sender togpassasjerene over på buss

Strekningen fra Skøyen til Asker/Drammen og Spikkestad blir i perioder stengt denne påsken fordi det skal jobbes i Lieråstunnelen. Påsken skal også brukes til signalarbeid, bygging av nytt kontaktledningsanlegg og diverse sporarbeid og kontroller flere steder. 

Foto: KNUT BJERKE

Allerede natt til palmelørdag starter arbeidene i Lieråstunnelen. Men i løpet av påsken stenges togtrafikken fra Oslo mot Asker, Spikkestad og Drammen.

– I påsken skal det skiftes fire sporveksler i Lieråstunnelen og det gjøres forberedelser til sommeren, da det skal skiftes pukk, sviller og skinner fra Asker gjennom tunnelen og til Brakerøya, skriver Bane Nor i en pressemelding.

Dette er en del av rehabiliteringen av den 10,7 kilometer lange tunnelen mellom Asker og Lier stasjoner. Også til sommeren blir det stans i togtrafikken på grunn av arbeider i tunnelen. Etter planen skal rehabiliteringen være avsluttet i 2021.

Det skal også skiftes skinner og sviller på broen over Lierelva og det bores fundamenter for nye master til kontaktledningen på strekningen Lier – Brakerøya.

Signaler og spor

Mellom Lysaker og Asker på Drammenbanen foregår signalarbeid på Høvik stasjon, og vi starter bygging av nytt kontaktledningsanlegg mellom Slependen og Høn. På Askerbanen gjøres diverse sporarbeid og kontroller i løpet av påsken, melder Bane Nor i pressemeldingen.

Her blir det stengt for togtrafikk i påsken:

 • 4. april til og med 12. april: Stengt for togtrafikk mellom Asker og Drammen.
 • 4. april til og med 8. april: Delvis stengt for togtrafikk mellom Skøyen og Asker.
 • 9. april til om med 12. april: Stengt for togtrafikk mellom Skøyen og Drammen.
 • 9. april til og med 12. april: Spikkestadbanen er stengt fra Skøyen til Spikkestad.

I de periodene togene ikke går, fraktes passasjerene med buss. Kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy forsikrer at det både er nok busser tilgjengelig og at det tas hensyn til smittevern.

Må håndtere bagasje selv

– Vi har gjort en rekke tiltak i togene våre med tanke på å hindre smittespredning. Når det nå blir alternativ transport, er det viktig å understreke at vi også her tar hensyn til de råd og regler som til enhver tid gjelder med tanke på å begrense smittespredning, sier Scholz i en pressemelding.

Hun forteller at det er nok busser til at reisende kan holde avstand og at det kan settes inn ekstra busser hvis det blir nødvendig. 

Scholz sier seteraden bak bussjåføren ikke kommer til å være i bruk, samt at dørene foran er lukket. 

– Passasjerene bes om å holde god avstand og håndtere bagasjen selv i størst mulig grad, forteller Scholz i pressemeldingen. 

Avganger med både Flytoget og Go-Ahead er også berørt av arbeidene i påsken og til sommeren.

Klar over støyutfordring

– Regjeringen og Stortinget har så langt kommet med viktige tiltakspakker for å holde hjulene i samfunns- og næringslivet mest mulig i gang gjennom koronakrisen. Bygg- og anleggsnæringen rammes dessverre også av krisen, derfor er det viktig for oss i Bane NOR å opprettholde aktiviteten i arbeidet vårt, sier konserndirektør Vibeke Aarnes i Bane Nor i en pressemelding.

– Når vi nå er i en slik ekstraordinær situasjon, innser vi at støy fra arbeider på jernbanen vil berøre flere og for enkelte oppleves som plagsomt. Vi må likevel benytte påskeuken, slik at vi får gjennomført arbeidet som er planlagt, sier Aarnes.

Cirka 250 personer er i arbeid på de ulike strekningene gjennom påsken.

Ruters påsketrafikk

 • Fra lørdag 4. april seiler øybåtene med avgang hver halvtime (09:30-17:00). Begrensningen på maksimalt 30 passasjerer opprettholdes for å sikre at anbefalt avstandsregel overholdes.
 • Lørdag 4. april og lørdag 11. april (påskeaften) kjøres det lørdagsruter på alle transportmidler.
 • Søndag 5. april, skjærtorsdag, langfredag, og 1. og 2. påskedag kjøres det søndagsruter på alle transportmidler.
 • Ruter følger trafikkbildet tett og kan eventuelt sette inn noen ekstra busser ved behov.
 • Ruter setter inn vektere på Rådhusbrygge 4 og på sentrale holdeplasser der det er forventet mange reisende. Deres oppgave er å sørge for at folk venter på neste båt, buss eller trikk dersom det er mange passasjerer om bord fra før.

Sommerarbeid

Også i sommer skal det gjøres omfattende arbeid på togstrekningene på Østlandet. Strekningen Asker til Drammen og Østfoldbanen blir berørt. Nytt av året er at arbeidet vestover starter en uke før arbeidet på Østfoldbanen, melder Bane Nor.

Uken etter at arbeidet er avsluttet vil det være noe saktekjøring slik at skinnene skal få «sette seg».

Slik påvirkes togtrafikken i vårt område av sommerens arbeider:

 • Uke 26 til 31: Asker til Drammen er stengt for togtrafikk 20. juni til 3. august.
 • Uke 27 til 31: Stengt mellom Sandvika og Asker for lokaltog (L1) fra 27. juni til 3. august. Spikkestadbanen er stengt mellom Sandvika og Spikkestad 20. juli og 24. juli.
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.