Skip to main content

Her blir det snart et eget venterom for passasjerene

Her skal det snart bli et eget venterom for passasjerene. Det var en positiv overraskelse for mange av de reisende på Sandvika bussterminal, blant annet Sofie Sundsbak.

Her skal det snart bli et eget venterom for passasjerene. Det var en positiv overraskelse for mange av de reisende på Sandvika bussterminal, blant annet Sofie Sundsbak. 

Foto: KNUT BJERKE

Ønsket om bedre forhold for passasjerer på Sandvika bussterminal oppfylles. Allerede om et par uker skal et eget venterom stå klart.

For reisende på Sandvika bussterminal skal det nå bli lettere å skjerme seg for vær og vind, mens de venter på bussen. 

Etter ønske fra passasjerene vil det om kort tid bli satt opp et eget venterom på terminalen.

– Vi har sett at det er behov for et venterom, spesielt om vinteren når det er kaldt, sier Jafar Altememy, administrerende direktør i Viken kollektivterminaler FKF.

Han viser til at det er noen bussruter som har lang korrespondansetid, noe som gir lang ventetid for de reisende. Samtidig er Sandvika bussterminal et område som ofte er utsatt for en del vind. 

På nåværende tidspunkt var det ikke mulig å bygge på terminalen, det er derfor valgt en løsning med paviljong. Ifølge Altememy vil denne passe godt inn i omgivelsene. 

Paviljongen er bestilt og blir levert om cirka to uker.

– Dagen etter levering skal den være klar til bruk, forteller han.

Trygghet

Ella Perechneig, som benytter seg av buss mellom Sandvika og Oslo daglig, blir positivt overrasket når hun hører nyheten om venterommet.

– Det er jo helt perfekt!

Det er gjort en avtale med vekterne i området at de inkluderer venterommet på runden sin. I tillegg vil det være renholdspersonell som sørger for at det ser rent og pent ut.

For direktør Jafar Altememy er det viktig at venterommet og området rundt skal oppleves trygt. Det er også Sofie Sundsbak, som reiser mye til Sandvika i forbindelse med jobb.

– Det er viktig at Sandvika bussterminal blir en trygg stasjon, og at en gjør endringer som skaper trygghet, sier hun.

Samtidig er Sundsbak glad for et venterom tilknyttet selve terminalen, og at man ikke trenger å oppholde seg under taket ved togstasjonen hvis været er dårlig.

– Spesielt med tanke på barn som reiser alene med bussen, legger hun til og viser til sønnen Sindre (12), som fredag tok buss fra Stabekk til Sandvika alene for første gang.

Håper på flere passasjerer

Venterommet er ett av mange tiltak Viken kollektivterminaler har igangsatt for få flere til å ta bussen, i håp om å redde kollektivtilbudet som følge av bortfall av billettinntekter etter koronaperioden.

Blant tiltakene er arrangementer på kollektivterminaler frem mot jul, lik det som var i Sandvika fredag. 

– Hensikten er å få flere til å få øynene opp for kollektivtrafikken igjen. Vi merker at mange er blitt for komfortable i bilene sine, eller har valgt bort kollektiv når de skal reise, sier Altememy.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.