Det kan jeg leve med. For noen har klimakrisen blitt religion, andre prøver også å sette seg inn i hva de vitenskapsmenn som kalles «klimaskeptikere» hevder. Felles for disse er at de stort sett har gått av med pensjon før de våger å tale Roma midt imot.

En av disse er Norges eneste nobelprisvinner i fysikk, Ivar Giæver. Han har en gang sagt at vitenskap ikke er demokrati, vitenskap er rett eller galt. Man må sette opp en hypotese og deretter teste og se om resultatene stemmer med hypotesen. Stemmer ikke resultatene må hypotesen forkastes.

Hanne Lisa Matt og Kristine Ruud Berdal: Hvor går grensa?

Trond Ellingsen: Hva med å lære litt realfag i stedet for å klimastreike?

Når det gjelder hypotesen om menneskeskapt global oppvarming er hypotesen i hvert fall tvilsom i og med at CO2 innholdet i atmosfæren stiger jevnt og trutt, mens jordens middeltemperatur har vært stabil siden 1997. Siden 2015 har den gått noe ned. Dette bør være interessant å undersøke nærmere i og med at vi belastes milliardbeløp i skatter og avgifter for å bekjempe klimakrisen. Problemet er nok at altfor mange har satset sin karriere på at klimakrisen eksisterer og næringslivet tjener dessuten penger på det.

Da sitter det langt inne å si beklager – vi tok feil.

Jeg forstår også godt at de ungdommene som har klimastreiket føler seg provosert av at en del av oss ikke tar bølgen når de lar skole være skole i den tro at de skal redde verden. For hvis vi ikke har noen klimakrise, så har noen fortalt dem noe som ikke er riktig. Lærdommen får heller være at en sak ofte har flere sider og man bør alltid undersøke selv.

Det kan jo finnes motforestillinger mot de vedtatte sannheter.

Les også: Klimakritisk provokatør fra Vettre: Trond Ellingsen bryr seg lite om at han provoserer

Et godt sted å begynne er den nettavis der jeg selv er styreleder, document.no. Jeg noterer at innsenderne ikke har mye sans for document.no. Det er helt greit. Vi holder en nasjonalkonservativ redaksjonell linje, men ønsker ikke å være et ekkokammer kun for likesinnede. Hvis noen fra Asker MDG ønsker å bidra med stoff som gjesteskribent, er de hjertelig velkommen til det.

Vi i document.no føler at vi gjør noe riktig når vi i 2015 hadde innlogginger fra ca. 160.000 forskjellige ip-adresser pr. måned, mens vi i 2019 ligger på ca. 400.000. Og i mai lå vi på 9. plass på deletoppen i Norge på sosiale medier. Lesertallene taler for seg.

Asker MDGs representanter i kommunestyret har i inneværende periode fremmet mange gode forslag til å bedre miljøet i Asker, som Frp ikke har hatt noen problemer med å støtte. Fortsett gjerne med det. Klimaet passer seg selv.

Les også: Vi kan ikke undervise basert på vranglære som Ellingsen forfekter