Vi har testet filterkaffe av den sorten du finner i vanlige dagligvarebutikker. Lurer du på hvordan du lager den perfekte filterkaffen kan du sjekke det ut her. Det finnes svært mange kaffetyper, og vi har vært nødt til å gjøre et utvalg.

Streken ble satt ved de kaffetypene som er blandet av ulike kaffesorter. Her finner du de typisk de kaffemerkene det selges mest av. Da endte vi opp med 14 kaffemerker.

Nordmenn er bortskjemte

Vi er vant til å drikke kaffe som er basert på gode råvarer og har ikke tradisjon for å brenne kaffen så veldig mørk. Lys kaffe stiller store krav til kvaliteten og til blandingen. På en måte kan vi si at hard eller mørk brenning kan kamuflere en dårlig kvalitet på bønnene.

Det meste av den kaffen vi drikker i Norge, og som er i dagligvarehandelen, er lyse typer og av god kvalitet.

LES FLERE MAT- OG VINNYHETER HER

Kriterier

Norsk filterkaffe skal bedømmes som lys kaffe med lys brenning. Det bevarer mye syrlighet og karakter.

En god kaffe har først og fremst ha god balanse mellom sødme, syrlighet og bitterhet. Likeledes heier vi på kompleksitet i smaken, så lenge den er balansert. Når vi snakker om munnfølelse er det den fyldige vi er ute etter, heller enn den tynne.

LES OGSÅ: Unge dyrker trendy kaffekoz

Vi fant ganske stor variasjon i malingsgraden, fra finmalt til kokemalt. Her har vi sjekket at kaffen er så lik standarden for filterkaffe som mulig.

Se alle produkter i Vi har testet filterkaffe:

2 points
Bilde

Aroma KAFFE

Veil. pris: 32,90

Les hele testen

2 points
Bilde

Ali Frokostkaffe

Veil. pris: 14,90

Les hele testen

1 points
Bilde

Ambero KAFFE

Veil. pris: 2,90

Les hele testen

1 points
Bilde

Cirkel Kaffe

Veil. pris: 18,90

Les hele testen