– Ikke det at vi trenger det akkurat, smiler Elias.

Kameraten Sigurd drar på smilebåndet han også. De to skal dele på hovedrollen Troy Bolton i Disneys megahit «High School musical». De håper å få litt drahjelp med å bli sammenlignet med Zac Efron, som ble megastjerne etter at han spilte Troy Bolton i Disney-filmen.

– Det er veldig kult at vi skal dele hovedrollen siden vi kjenner hverandre så godt og går i samme klasse på Rud, sier Sigurd.

Der kom det ja. Gutta går på dramalinjen på Rud. Skolen som er kjent som rene talentfabrikken i norsk showbusiness. Og planen er klar for dem begge. De vil bli skuespillere.

– Jeg tror jeg vil trives veldig godt som skuespiller. Jeg tror friheten det vil gi meg vil passe meg godt, mener Elias.

Inspirert av «Teskjekjerringa»

Som barn prøvde Elias Andenæs det meste. Men det var først da han begynte på Asker kulturskole at Engelsrud-gutten fant plassen sin.

– Jeg startet med fotball, som de fleste gjør. Så ble det orientering, gitarspilling, så orientering igjen, før jeg startet på Asker kulturskole, forteller Elias.

– Alle i bransjen har gått på Rud

17-åringen husker godt den gangen han bestemte seg for at han ville bli skuespiller.

– Det var da jeg så «Teskjekjerringa» som 8-9-åring. Da sa jeg til mamma at jeg ville begynne med teater, for det så kult ut.

Største hovedrolle

Både Elias og Sigurd har spilt hovedroller før. Men aldri en stå stor rolle som Troy Bolton i «High School Musical». Og aldri i en oppsetting der den mannlige hovedrollen er den største.

– Siden det er så mange flere jenter på kulturskolen, har jeg hatt ganske mange hovedroller. Men det er noe helt spesielt å få hovedrollen i denne oppsettingen. Jeg gleder meg veldig til alle prøvene og forestillingene, forteller Elias.

Sigurd nikker gjenkjennende. Han gleder seg også til alle prøvene. Særlig fordi han skal dele opplevelsen med en så god kamerat som Elias.

– Jeg fant også tidlig ut at jeg ville bli skuespiller. Allerede som liten likte jeg å vise meg frem. Og siden jeg var så dårlig i idrett, begynte jeg på Asker kulturskole da jeg var syv år, forteller Sigurd Gomes.

Akkurat som Elias, har han spilt større roller, som Bowser i «Super Mario» og flere roller i Hamlet.

– Jeg tror rollen som Troy Bolton vil passe meg veldig bra. Han er jo en idrettsgutt som viser seg å være en drama-kid også, mener Sigurd.

Jobber tverrfaglig

«High School Musical» er et stort løft for Asker kulturskole. Hele skolen er med på oppsettingen som skal ha premiere i mars.

– Vi hadde nok ikke fått dette til om vi ikke hadde fått 200.000 kroner fra Sparebankstiftelsen, sier Kenneth Dypvik-Simonsen, teaterlærer ved kulturskolen.

Alle fagområdene på skolen går sammen om produksjonen, både sang, dans, teater og kunst.

– Det som er så kult med denne oppsettingen, er at vi jobber veldig tverrfaglig. Det er ikke sånn at man blir danser i forestillingen selv om man går på danselinjen. Her har vi hatt helt åpen audition, forteller Dypvik-Simonsen.

Denne helgen hadde hele ensemblet jobbseminar på Risenga ungdomsskole. Dette var første gangen skuespillerne fikk prøve seg med storbandet.

– Vi skal ha to helgeseminar til etter jul. Dessuten øver vi på fredager i tillegg til at flere av skuespillerne har egne sangtimer, forteller teaterlæreren.