– Nå snør det såpass tett, at du ikke bør kjøre bil hvis du ikke absolutt må, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt.

Ifølge målingene har det hittil falt 16 cm snø i Asker, men snømengdene som har kommet varierer. Wahl anslår at det har falt mellom 10–15 cm snø i vårt distrikt.

Snøen som kom natt til mandag, og utover mandagen, var varslet. Det var meldt gult farevarsel på forhånd.

Wahl påpeker at siden det snør så mye, er det vanskelig for brøytemannskapene å rekke over.

– Jo færre biler på veiene, jo lettere er det for dem å få gjort jobben. Så vurder om du trenger å ta den turen på butikken akkurat i ettermiddag, eller om det kan vente, oppfordrer Wahl.

Hun advarer bilister om lumske forhold på veiene utover kvelden og natten.

– Folk bør være ekstra obs utover kvelden fordi det kan komme underkjølt regn. Da blir det ekstra glatt, sier hun.

Kan bli sol på tirsdag

Statsmeteorolog Bente Wahl melder mandag ettermiddag at det vil komme en god del snø videre utover ettermiddagen og kvelden.

– Det dabber noe av rundt kl. 19-20, og rundt midnatt kan det meste være forbi. Så folk kan nok vente noen timer til med å måke, sier hun.

Det har vært noe uvisst hvordan været skal bli tirsdag, men nå varsler meteorologene at det er gode muligheter for sol.

– Prognosen tilsier at lavtrykket går kjapt østover. Dermed er det gode muligheter for at solen titter frem både tirsdag, onsdag og torsdag, sier Wahl.

Snø skapte trafikkproblemer

Det var svært mange trafikkuhell mandag på grunn av vanskelige kjøreforhold. Dette gjaldt både på småveier og på E18 og E16.

Mandag ettermiddag måtte flere passasjerer gå av bussen og ta beina fatt, da bussen sto fast i Vollsveien på Jar i Bærum.