Det er meldt oransje farevarsel om vindkast i Rogaland og Agder. I deler av Vestfold, Telemark og Buskerud er det ventet lokalt kraftige vindkast på 20 meter per sekund fra nordvest. Her øker vinden sent fredag ettermiddag og avtar sent fredag kveld.

– Vær forberedt på kolonnekjøringer og stengte fjelloverganger. Sørg for at du har mulighet til å snu eller vente, sier vakthavende meteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk Institutt.

Det er meldt farevarsel for snø i fjellene, og dermed bli vanskelige kjøreforhold. Det vil snø på fjellet hele fredag, mens vinden starter i 15-tiden, og vil øke på utover kvelden. Dette kommer ikke til å bli et problem for de som skal mot svenskegrensa, men for de som skal vestover fra Asker og Bærum.

Tidligere torsdag opplyste Håkon Mjelstad i Meteorologisk institutt at vinden også vil merkes godt i Asker og Bærum.

– Det beste rådet vi kan gi folk i dag er å sette inn ting som kan blåse i vinden. Akkurat nå betyr nok det mer snømåker og akebrett enn hagemøblene og trampolinene vi vanligvis varsler om, sa han.

– Følg med jevnlig

For de som skal legge ut på kjøretur mot fjellet i Sør-Norge fredag er det uansett lurt å planlegge turen godt og være forberedt på endringer.

– Det viktigste er å følge med på værforholdene jevnlig. Det er også sannsynlig at det kommer til å være flere stengte fjelloverganger, sier Meteorologisk Institutt.

Torsdag kveld var det ingen veier som er stengt bortsett fra de som allerede er vinterstengt.

Ifølge trafikkoperatøren hos Veitrafikksentralen er det opp til hver enkelt om de vil dra fredag, men de minner om at det er lurt å sjekke ut føreforholdene og holde deg oppdatert på Vei- og trafikkinformasjon på Statens vegvesen sine nettsider. I tillegg er det veiarbeid på enkelte stekninger som kan by på ytterligere forsinkelser.