Sandvika filmfestival gikk av stabelen i Sandvika kino, fredag kveld. Filmentusiasten Caspar Martens Kerr (18) forteller at han arrangerte festivalen for at flere skal få en arena å vise fram filmene sine på.
LES OGSÅ: Hun skal spille hele Norges isprinsesse
En stor tralle med blomster fraktes inn på SF kino i Sandvika.
– Jeg har vært her tusen ganger før, men jeg har aldri levert blomster her, sier leverandøren oppstemt.
Slet med å nå ut
Caspar Martens Kerr tar imot. Forteller at blomstene skal dekorere bordene i første etasje. Attenåringen bestemte seg i fjor høst for å arrangere en filmfestival for indie-filmer i Sandvika.
Bare noen månender senere er drømmen realisert.
– Jeg lager selv filmer på fritiden, og opplevde at det var vanskelig å nå ut med det jeg lagde. Det var slik ideen om festivalen kom i gang. Jeg ønsket å skape en arena for at flere kunne vise fram filmene sine, forteller han.
LES OGSÅ: Erik Poppe på internasjonal filmfestival:- En enorm fjær i hatten
LES OGSÅ: - Det kan aldri bli for mye kjærlighet
Når ut internasjonalt
Programmet fredag kveld besto av femten utvalgte filmer, i tilegg til tre pausefilmer i foajeen.
– Da jeg startet prosjektet så jeg for meg at vi skulle ha hovedsakelig lokale bidrag, men det er selvsagt utrolig kult at vi har nådd ut internasjonalt.
Sosiale medier hjalp ham i kontakt med utenlandske filmskapere. Bidragene på årets festivalprogram kom fra både Norge, Danmark, Sverige og Amerika.
Filmene varierer i lengde og er innen ulike sjangre. Både fiksjon, animasjon og dokumentar er representert.
LES OGSÅ: - Sjakk-Carlsens liv blir film
– Det viktigste for oss var at filmskaperne er uavhengige - at de ikke har distrubisjonsavtaler, sier attenåringen.
– Aldri møtt en filmskaper med lignende engasjement
Et av bidragene som ble sendt inn var kortfilmen «Transit», skapt av tre danske gutter på seksten år. To av dem flydde inn samme kveld for å delta på festivalen.
– Vi oppdaget festivalen gjennom sosiale medier – på en Facebook-side for uavhengige filmskapere. Vanligvis koster det penger å sende inn bidrag til filmfestivaler, men her var det gratis, forteller regissør William Rudbeck Lindhardt.
LES OGSÅ: - Filmparken overlever knapt nok 80 dager
Guttene legger til at de har fått vise fram filmen sin i andre land utenfor Danmark, men at det var attenåringens engasjement som gjorde at de ønsket å delta.
– Jeg har aldri hørt om en filmskaper på vår alder som har arrangert noe lignende. Det var viktig for oss å støtte prosjektet hans, legger Rasmus Doolengs til.
– Et fantastisk pågangsmot
– Sandvika Kino har ikke tid til å arrangere slike nisjefestivaler selv, men det er utrolig kult når ildsjeler som Caspar kommer til oss og ønsker å gjennomføre – det kunne vi ikke si nei til, sier kinosjef ved Sandvika kino, Erik Sand.
Han trekker frem at kinoen ikke har hjulpet stort til med gjennomføringen av festivalen.
– Caspar er en ildsjel, og har stått for gjennomføringen selv. Det er utrolig kult hva han har fått til, sier Sand.